Dondurma lekesini çıkarmanın basit bir yolu var! Üzerine döküp 10 dakika bekleyin

Kurumuş dondurma lekelerinden nasıl kurtulurum diye merak edenler çok pratik öneriler var. Giysilerden, halılardan ve kanepelerden dondurma lekelerini çıkarmanın en etkili yollarını haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

Dondurma lekesini çıkarmanın basit bir yolu var! Üzerine döküp 10 dakika bekleyin

Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden birisi olan dondurma, mutlu anlarımızın en lezzetli yanıdır ancak görünmeyen kazalar nedeniyle istenmeyen durumlar da ortaya çıkabilmektedir. Özellikle sıcakta beklerken bir parça buz eriyip etrafa saçıldığında eğlence bir anda bitebilir.

Ayrıca lekeyi hemen fark etmezseniz dondurmanın bıraktığı leke kuruyabilir ve çıkarılması giderek zorlaşabilir. Bu yüzden bu yazımızda dondurma lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemleri derledik.

Giysilerden Dondurma Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Dondurma lekesini çıkarmanın basit yolu

Giysilerdeki dondurma lekelerinin en kısa sürede temizlenmesi çok önemlidir. Bunu yapmak için lekeli bölgeyi bir kağıt havluyla hafifçe vurarak fazlalığı giderin. Kirli giysileri soğuk suyla durulayın.

 Lekeye sıvı çamaşır deterjanı sürün ve yavaşça ovalayın. Daha sonra tekrar soğuk su ile durulsyın, daha sonra da çamaşır makinesine atın.

İkinci yöntem olarak ise soğuk su ile duruladıktan sonra lekeli bölgeye karbonat serpebilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika kadar bekledikten sonra lekeli bölgeyi yumuşak bir sünger veya fırça ile fırçalayın. Daha sonra çamaşırları çamaşır makinesinde yıkayın.

Kurumuş olan dondurmanın lekesini çıkarmak için spatula benzeyen bir alet kullanarak lekeli alanı kazıyın. Daha sonra lekeyi yumuşatabilmek adına soğuk suya batırın ve ağartıcı içermeyen bir bulaşık deterjanı uygulayın.

Kiri hafifçe fırçaladıktan sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.

Koltuktaki Dondurma Lekesi Nasıl Çıkarılır?

1 su bardağı soğuk suya 1 tatlı kaşığı boraksı karıştırın.

Karışımı lekeli bölgeye uygulayın ve yumuşak bir süngerle ovalayın.

Daha sonra fazla karışımı temiz nemli bir bezle çıkarın. Kuru dondurmadaki kiri çıkarmak için kiri bir spatula ile yavaşça kazıyın.

Soğuk suyla sıvı deterjanı karıştırıp kanepenin lekeli alanını silin. Leke tamamen çıktıktan sonra üzerine bir havlu örtüp kurumasını bekleyin.

Halıdaki Dondurma Lekesini Nasıl Çıkarırım?

Dondurma lekesini çıkarmanın basit yolu

Halınızdaki dondurma lekelerini çıkarmak için halı şampuanını soğuk suyla karıştırın. Yumuşak bir süngeri karışıma batırın ve lekeli alanı iyice silin.

Lekeyi çıkardıktan sonra ıslak bir bezle tekrar silin.

İkinci yöntem olarak halıyı hafifçe nemlendirip üzerine karbonat serpebilirsiniz.

Üzerine 2 damla kadar limon ya da beyaz sirke ekleyin.

Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra lekeli bölgeyi ovalamaya başlayın. Fazla kabartma tozunu gidermek için halıyı vakumlayın.

Leke tamamen çıktıktan sonra üzerine bir havlu koyarak kurumasını bekleyin.

Dondurma lekelerine karşı ilk yardım için daima kağıt havlu kullanın. Kağıt havlu fazla sıvı buzu emecek ve daha çok yayılmasını önleyecektir. Dıştan içe doğru dairesel hareketlerle ovalayın.