Diyabet hastaları artık ilaç kullanmayacak! İki çay kaşığı tüketen hastalıklarından arınacak

Diyabet hastalarına doğal çözümler geldi! Bu yöntemleri kullanarak kendinizi daha iyi hissedeceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Diyabet hastaları artık ilaç kullanmayacak! İki çay kaşığı tüketen hastalıklarından arınacak

Diyabet hastaları günlük hayatlarında büyük sorunlar yaşamaya devam ediyor. Ancak bu hastalığın tedavisi için doğal yöntemler mümkün! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DİYABET HASTALIĞINA DOĞAL YÖNTEM

Bu doğal yöntemler birçok hastalığa şifa oluyor. İlk olarak tarçın sütlü tatlılarda, yemek tariflerinde, unlu mamullerde kullanılan bir baharattır ve içinde olan sinnamaldehit isimli bileşik birçok fayda sağlar. Tarçın birçok iltihapla savaşmaya yardım eder ve kandaki kolesterolü düşürür. Tarçının en önemli etkisi ise kan şekerini düşürmesidir. Araştırmacılar tarçının diyabetik hastalarda açlık kan şekerini yüzde 10 ile 29 arasında azalttığını gözlemlemiştir. Tarçının günde 0.5-2 çay kaşığı tüketilmesi yeterli olacaktır. Adaçayı da birçok hastalığa iyi gelen bir besindir. Araştırmalar özellikle Alzheimer hastalığına iyi geldiğini ve hafızayı güçlendirdiğini tespit etmiştir. Alzheimer hastalığı olan 42 kişiyle yapılan araştırmaya göre 4 aylık bir çalışma sürecinde adaçayının beyin işlevinde önemli etkileri olduğu anlaşılmıştır. Adaçayı hem genç hem yaşlı insanlara iyi gelmektedir. 

birçok hastalığa iyi gelen doğal besinler

Taze nane de halk arasında aromaterapi olarak kullanılan bir şifacıdır. Nane yağı hassas bağırsak sendromu gibi birçok sindirim sistemine iyi gelmektedir. Bağırsak hareketleri esnasında yaşanan ağrı hafifletilerek daha iyi çalışmasına yardımcı olur ve karın şişliğinin de azalmasına yardım eder. Nane yağı mide bulantısıyla savaşmaya da yardımcı olur. Doğum yapan 1.100'den fazla kadın üstünde yapılan çalışmaya göre nane yağı mide bulantılarını önemli derecede azaltmıştır. Aynı zamanda ameliyat ve sezaryen doğumlar sonrasında da mide bulantısının geçmesine yardımcı olur. Zerdeçal içinde olan kurkumin, oksidatif hasarla savaşır ve antioksidan enzimlerinin artmasına yardımcı olur. Zerdaçal birçok iltihabın da kurumasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu baharatın beyin fonksiyonlarını iyileştirebilmesi, Alzheimer ile savaşabilmesi, kalp hastalığı ve kanser riskini azaltması gibi birçok özelliği de vardır. Hint fesleğeni de bakteri, maya, küf büyümesini engelleme özelliğine sahiptir. Yapılan araştırmalara göre kanda bulunan bağışıklık hücrelerinin artmasını sağlayan Hint fesleğeni bağışıklık sisteminin iyi şekilde çalışmasına da yardımcı olur. Hint fesleğeni yemeklerden önce ve sonra kan şekerini düzenlemeye de yardımcı olur. Aynı zamanda kaygı ve depresyonla ilgili de önemli etkileri vardır.