Dikkat! Sağlık Bakanı Koca, o bölgede vaka sayısındaki artışı açıkladı!

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına dikkat! Karadeniz bölgesinde kene ısırıklarında artış var. Sağlık Bakanı uyarıyor: Hastalık ciddi seyredebilir. Kene vakalarına karşı önlem alınmalı, vücut kontrolü ihmal edilmemeli.

Dikkat! Sağlık Bakanı Koca, o bölgede vaka sayısındaki artışı açıkladı!

Yaz aylarında karşılaşılan kene tutulmaları, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yol açıyor. Sağlık Bakanı Koca, özellikle Karadeniz bölgesini işaret ederek Kurban Bayramı ve sonrasında KKKA vakalarında artış olduğunu duyurarak, "Dikkatli olunmalı, hastalığın ciddi seyrettiği unutulmamalı" uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Karadeniz bölgesinde, özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında kene ısırıklarına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu belirtti ve temmuz sonuna kadar kene ısırıklarının artmasının muhtemel olduğunu bildirdi. Kene ısırığına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Dikkatli Olunmalı, Hastalığın Ciddi Seyrettiği Unutulmamalı

Koca, KKKA hastalığına neden olan kene kaynaklı enfeksiyon hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak şu uyarılarda bulundu:

fahrettin-koca.webp

"Karadeniz bölgesinde, özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında kene ısırıklarına bağlı KKKA vakalarında artış yaşandı. Temmuz sonuna kadar artarak devam etmesi muhtemel olan kene ısırığı vakalarına karşı dikkatli olunmalı, hastalığın ciddi seyrettiği unutulmamalı."

Bakan Koca, paylaşımında aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz'ın konuyla ilgili görüşlerinin yer aldığı bir videoya da yer verdi.

Kene Ne Kadar Vücutta Kalırsa Hastalık O Kadar Ciddi Seyredebilir

KKKA hastalığının ciddi bir seyir gösterebileceğini ve ölüme yol açabileceğini belirten Yılmaz, "Özellikle KKKA hastalığının görüldüğü bölgelere seyahat edecek kişilerin önlem alması gerekiyor. Örneğin, çoraplarını pantolonlarının üzerine çekmeleri ve kendilerini her gün vücutlarında kene olup olmadığı konusunda kontrol etmeleri gerekiyor. Çünkü kene ne kadar süvücutta kalırsa hastalık da o kadar ciddi bir seyir gösterebiliyor" ifadelerini kullandı.

Yılmaz ayrıca, Haziran ayından Temmuz ayı sonuna kadar olan dönemin kene vakalarının en yoğun yaşandığı süreç olduğuna da dikkat çekti.