C vitamini deposu muhteşem meyve! Yiyen kış boyu hastalık yüzü görmüyor

Limondan bile kat be kat daha fazla c vitamini deposu olan o meyve ....

C vitamini deposu muhteşem meyve! Yiyen kış boyu hastalık yüzü görmüyor

LİMONU C VİTAMİNİ AÇISINDAN SOLLUYOR..İŞTE O MEYVE….

Amazon yağmur ormanlarında yetişen tropik bir meyve olan ve C vitamini bakımından oldukça yüksek olan bu bitki limondan daha fazla C vitaminine sahip.

camu

Mucizevi bir meyve olarak nitelendirilen ve C vitamini deposu olan camu camu son yıllarda oldukça tanınır hale geldi.

 Camu camu son zamanlarda en popüler tropikal meyveler arasında oldukça dikkat çekiyor. Üstelik c vitamini açısından da önemli bir meyve olan Camu camu hakkında merak edilenler….

camu

Güney Amerika’ da yetişen bölgeninin yerel meyvelerinden olan camu camu C vitamini açısından nareniye meyvelerini soluyor. İçinde bulunan antioksidanlar, amino asitler ve minerallerle de oldukça faydalı olan camu camu oldukça ekşi bir meyve. Bu nedenle de doğrudan tüketmek yerine toz ya da kapsül olarak tüketilmektedir. Camu camu anti-enflamatuar özelliklerine de sahip olduğu için alternatif tıp da da oldukça yararlanan bitkilerden biridir. Eklem ağrısı ve iltihaplanmaya karşı oldukça yararlıdır.

CAMU CAMU YARARLARI

Camu C vitamini açısından zengin olduğu için de bağışıklık sisteminin güçlenmesine, cilt sorunlarının giderilmesine karşı koruyucudur. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen kilerin tercihleri arasına girdi.

camu

C vitamini açısından zengin olması özellikle grip mevsiminde bir çok kişinin tüketeceği bir meyve olarak dikkat çekiyor. Aynı zamnda cilt sağlığı açısından da cilt sorunlarının giderilmesinde etkili olan Camu camu kolajen üretimini de arttırıyor. Kullanan kişilerin saç ve tırnak sağlğnı da iyileştirdiği bilinen bu bitki vücuu enfeksiyonlara karşı da koruyor. Vücuda oldukça direnç veren camu camu meyvesi aynı zamanda damar sağlığı açısndan da önemli bir bitkidir. Özellikle kalp sağlığını koruma konusunda yararlı olduğu bilinen bu tropikal meyve eklem ağrılarının da giderilmesinde oldukça faydalı olabiliyor. Kan şekeri seviyelerini dengeleyici bir etkiye de sahip olan camu camu diyabet riskini de azaltıyor.