Buzluğa atıp dondurun! Vücutta kötü ne varsa silip süpürüyor

Limon suyu esas olarak yemek pişirmede kullanılır, ancak limonlar iyileştirici özelliklere sahip eksiksiz bir besin kaynağıdır. Özellikle dondurulup bütün olarak yenildiğinde faydaları katlanarak artar. Dondurulmuş ve rendelenmiş limon kabuklu limonlar hem yemeklerinizdeki lezzeti artırır hem de yenildiğinde sağlığınıza sağlık katar..

Buzluğa atıp dondurun! Vücutta kötü ne varsa silip süpürüyor

Limonu genel olarak suyu için kullanırız. Salatalara, çorbalara sıkarız veya limonata yaparız. Daha sonra sıkılan limonun geri kalanı çöpe dönüşüyor. Bununla birlikte, ezilmiş ve dondurulmuş limonlar, limon suyundan daha fazla besin içerir, birçok hastalıkla savaşan bileşik içerir ve kanser hücrelerini öldürme konusuna yardımcı olabilir.

Uzmanlar, en iyi etkiyi elde etmek için limonları dondurup rendelemek gerektiğine dikkat çekiyor.

Dondurulmuş Limonun Faydaları

Limonda bulunan C vitamini bağışıklık sistemini destekler ve cilt sağlığını korumaya yardımcıdır. Güçlü bir antibakteriyel madde olan pektin lifi içerdiğinden sindirim sisteminin normal çalışmasını sağlamaktadır. Pektin sayesinde iştahı kontrol etmeye, halsizlik ve kabızlığa yardımcı olabilir.

"Dondurulmuş Limonun Faydaları"

Stresi önlemek için bir limonu rendeleyin ve dondurun. Toksinleri vücuttan uzaklaştırır ve vücudun sağlıklı olmasını sağlar. Rendelenmiş donmuş limonlar besinlerle doludur. Bu nedenle, düzenli tüketim iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Enfeksiyonların tedavisinde de etkilidir.

Dondurulmuş Limonun Faydaları

Araştırmalar, limon kabuğunun vücuttaki toksinleri atma konusunda yüksek potansiyele sahip olduğunu göstermiştir. Limon kabuğu, karaciğer yağını, trigliserit seviyelerini ve kolesterol seviyelerini azaltır. Kanser hücreleriyle savaşmaya ve damar yapılarını korumaya yardımcı olmaktadır. Dondurulmuş limonların bağırsak parazitlerine karşı tedavi edici faydaları vardır ve toksinleri vücuttan uzaklaştırırlar.

Dondurulmuş limon nasıl yapılır?

Yıkanmış limonları bir gece buzluğa koyun ve bekletin. Bir gün sonrasında donmuş limonları dondurucudan çıkarın ve kabuklarını rendeleyin. Bu sayede salatalarınıza ve yemeklerinize bambaşka bir lezzet katarken kabuğun içerdiği vitaminlerden de faydalanabilirsiniz.