Bunu kullanan erkekler yandı! Kısırlıkla karşı karşıya kalabilirler

Son dönemlerde artan elektronik sigaraların zararları artış gösterirken erkeklere kötü haber geldi. Revista Internacional de Andrologia"da yayımlanan çalışma sonucuna göre kısırlık yaptığı bilgisi verildi. Bunu içen erkeklerde büyük risk.

Bunu kullanan erkekler yandı! Kısırlıkla karşı karşıya kalabilirler

Yapılan araştırmalar üzerine e sigara tüketen erkeklerde sperm sayısında azalma yaşanabilmesinin mümkün olduğu belirtildi. Andrologia'da yayımlanan çalışmalara bakıldığında sıçanlar üzerindeki deneyde fizyolojik ve genetik özelliklere sahip olduklarından 3 farklı grup üzerine ayrıldı. Bir bölüm normal sigara dumanına, diğeri elektronik sigara dumanına ve üçüncü grup ise hiçbir duman verilmeden kontrol altına alındığında ki çıkan sonuçlar şaşkına çevirdi.

elektronik sigara kısırlık

Bir sıçanın ortalama olarak miliitre meni başına 98.5 milyon sperm ürettiği belirlenirken normal sigara dumanına maruz kalanlar 89 milyon, elektronik sigaraya maruz kalanlarda 95.1 milyon düşüş yaşandığı gözlemlendi. Bu bulguların insanlara nasıl yansıdığı ve elektronik sigaranın insan üreme sağlığına etkileri hakkında araştırmaların çoğaltılması gerekirken e sigara kullanımının gözden geçirilmesi gerektiğinin altı çizildi.