Bu hastalık vücudu yılan gibi sinsice sarıyor! Kurtuluşu doğal yollarla mümkün

Bu hastalığın birçok sebebi var ancak kurtulmak mümkün! Tüm detaylar haberimizde.

Bu hastalık vücudu yılan gibi sinsice sarıyor! Kurtuluşu doğal yollarla mümkün

Bu hastalık sinsi şekilde ilerleyip bütün vücudu sarıyor! Doğal yöntemlerle hastalığın önüne geçin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU HASTALIKTAN KURTULMAK MÜMKÜN

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ersin Özen birincil hipertansiyonun insanlarda kan basıncı oluşmasına sebep olabileceğini ve zaman içinde yavaş yavaş geliştiğini söyledi. İkincil hipertansiyonun da insanlardaki yüksek kan basıncının belli sağlık durumları sonrasında ortaya çıktığını belirtti. Ersin Özen hastalığın ortaya çıkışıyla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Uyku apnesi, böbrek rahatsızlığı, böbrek üstü bezi tümörleri, tiroit hastalıkları, bebeğin anne karnında yaşadığı damar gelişimi anormallikleri, doğum kontrol ilaçları, soğuk algınlığı için kullanılmış ilaçlar ve bazı ağrı kesiciler hipertansiyona sebep olabiliyor. Yüksek kan basıncıyla ilgili belirtilerin belirgin hale gelmesi seneler sonra ortaya çıkabiliyor. 

tansiyon hastalığına iyi gelen öneriler

Baş ağrısı, nefes darlığı, burun kanaması, kızarma, sersemlik, göğüs ağrısı, görme problemleri, idrarda kan olması gibi belirtiler yaşanabiliyor. Tedavi için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, vücut ağırlığının sağlıklı sınırda olması, aktif veya pasif tütün dumanından uzak durulması, stres yönetimi, tuz miktarının azaltılması, kafein ürünlerinin tüketiminin azalması gerekiyor.' Yüksek tansiyona turunçgiller iyi geliyor. Portakal, limon, greyfurt gibi meyveler yüksek tansiyon hastalığına iyi geliyor. Kabak çekirdeği tüketimi de kan damarlarının gevşeyerek kan basıncının düşmesine yardım ediyor. Ahududu, çilek, yaban mersini gibi koyu meyveler de kan basıncını yükseltiyor. Havuç tüketimi de iltihaplanmayı azaltıyor ve kan damarlarını gevşetiyor. Kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengin olan ıspanak da yüksek tansiyonun düşmesine yardım ediyor. Kan basıncını düşüren ve kan damarlarının gevşemesine yardım eden son yiyecek ise pancardır. Düşük tansiyonu olan insanların da bol sıvı tüketmesi gerekmektedir. Özellikle sıcak havalarda bol su tüketimi ve tuz kullanımı gerekiyor. Tuzlu ayran, havuç suyu, badem sütü, zencefil, zeytin ve balık ise düşük tansiyona iyi gelen besinler arasında yer almaktadır.