Bu bitkiyi sadece koklamak bile beyni güçlendiriyor! Öğrendikten sonra kilo kilo alacaksınız

Milyonlarca insanın şikâyet ettiği rahatsızlıkların başında gelen unutkanlık ve hafıza zayıflaması için bu bitki birebir. Bu bitkinin hafıza üzerindeki olumlu sonuçlarını duyan herkes şaşırıyor. İşte detaylar…

Bu bitkiyi sadece koklamak bile beyni güçlendiriyor! Öğrendikten sonra kilo kilo alacaksınız

Unutkanlık ve hafızanın güçlenmesi için binlerce yönteme başvuranlar bu bitkinin hafıza üzerindeki etkisini duyunca şok olacaksınız. Detaylar haberimizde…

banka

KOKUSU BİLE ZİHİN AÇAN BİTKİ... HAFIZAYI GELİŞTİRİYOR VE BEYNİ GÜÇLENDİRİYOR

Hafıza için tatlı kekik. Hatta güzel kokuyor. Baharatlar arasında en faydalı bitkilerden biri olan kekik hem beyni hem de hafızayı koruyucu etkiye sahiptir.

Her şeyi unutuyor ve hafızanızın zayıf olduğunu düşünüyorsanız beslenmenizi gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Zamanı olmayanlar için hafızayı geliştirmeye yönelik bazı önerileri bir araya getirdik.

Açık bir zihin ve güçlü bir hafıza günlük yaşamda büyük önem taşır. Elbette bu aşamada zihinsel gelişiminizdeki en önemli faktörlerden biri beslenmedir. Düzenli olarak yemek yemek, sağlıklı sinir hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur. Ayrıca sinir uçlarını canlı tutarak beyin esnekliğinin korunmasına yardımcı olur. Eğer hafızanızın kötü olduğunu düşünüyorsanız doğru yiyecekler size yardımcı olacaktır.

 Kızartılmış gıdaların, dondurulmuş gıdaların ve birçok paketlenmiş gıdanın beyin hasarına neden olabileceği bilinen bir gerçektir. Bazı gıdalar beyni aktif olarak korur. Bunlara en iyi örnekler ise "Ceviz ve Fındık" gibi besinlerdir.

KOKUSU BİLE ZİHNİ AÇAN BAHARATLAR

Tarçın kokusu bile zihni açar. Tarçın içeren sakız çiğnemek bile hafızayı, dikkati ve konsantrasyonu geliştirmede oldukça etkilidir. Ayrıca şeker seviyesini düzenler, kan ve lenf kanseri hücrelerinin büyümesini engeller, trombositlerin kanın pıhtılaşmasını önler, antibakteriyel özellik göstererek enfeksiyonları önler. Öte yandan bilim adamlarına göre kekik beyne oldukça faydalı olacaktır.

Kekik çayı hafızayı güçlendirmeye, baş ağrılarını ve kas gerginliğini gidermeye, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Mükemmel bir doğal sakinleştiricidir. Ayrıca sindirim sistemini de destekler ve temizler. Bir bardak suya bir çay kaşığı kurutulmuş kekik eklenir ve üzeri kapatılır. Beş dakikalık dem aldıktan sonra içilebilir.

KEKİK ÇAYI YAPMAK OLDUKÇA KOLAYDIR. İŞTE SİZE BASİT BİR TARİF:

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı kuru kekik

1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Bir cezvenin içine bir bardak suyu boşaltın ve kaynatın.

Cezvede kaynayan suyu bir fincana boşaltın.

Hazırlamış olduğunuz 1 yemek kaşığı Kuru keki fincanın içerisine aktarın.

Hazırlanan bu karışım fincan da 5-10 dakika boyunca beklesin ve dem alsın.

İşte şifalı kekik çayınız hazır oldu.

Kekik çayınıza tatlılık katmak isterseniz bal veya limon suyuyla tatlandırabilirsiniz. Ancak doğal tadı da oldukça hoştur.

Kekik çayını düzenli olarak içmek vücudunuzu sağlıklı tutmanın harika bir yoludur. Ancak herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya ilaç kullanıyorsanız öncelikle doktorunuza danışmanız önemlidir.