Bu besinleri sadece 15 gün yemeyi bırakın! Verdiğiniz kilolara inanamayacaksınız

Eğer fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz bu besinleri hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor! Uzmanlar sık sık uyarıyor! Tüm detaylar haberimizde.

Bu besinleri sadece 15 gün yemeyi bırakın! Verdiğiniz kilolara inanamayacaksınız

Kilo vermek isteyen insanlar için uzmanlar bu besinlerin tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Verdiğiniz kilolara siz bile inanamayacaksınız! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU BESİNLERİ HAYATINIZDAN ÇIKARARAK KİLO VEREBİLİRSİNİZ

Kilo vermek isteyen insanlar hem sağlıklı hem de hızlı şekilde kilo vermenin yöntemlerini araştırmaya devam ediyor. Amerikan Diyet Akademisi tarafından yapılan önerilere göre kilo verme süreçleri kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor. Mevcut kilonun yüzde 5 oranı aylık olarak hedeflemek sağlıklı olarak kabul ediliyor. Yani 80 kilo bir kişinin bir ayda 4, haftalık olarak 1 kilo kaybetmesi sağlıklı olarak kabul ediliyor. Ancak 50 kilo bir insanın aylık 2.5 kilo yani haftalık 500-600 gram vermesi sağlıklı olarak kabul ediliyor. Kendinize sağlıklı bir beslenme programı oluşturursanız ve istikrarlı olursanız siz de hızlı ve sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz. 

kilo vermek için küçük ama önemli noktalar

İlk olarak sağlıklı beslenmenin ilk adımı güne kahvaltı yaparak başlamaktır. Uzmanlar kahvaltılarda bir tane haşlanmış yumurta yenilmesini tavsiye ediyor. Haşlanmış yumurta tokluk hissi sağlıyor. Aynı zamanda kahvaltıda roka, dereotu gibi yeşillikler de tüketilmelidir. Sağlıklı ve düzenli bir kahvaltıyla metabolizma hızlı çalışır ve sindirim sistemi düzene girer. Aynı zamanda uzmanlar bir günde iki kase yoğurt tüketilmesini de öneriyor. Yoğurt içinde olan probiyotikler sayesinde sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlıyor ve ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda yağlı besinleri tüketmemek gerekiyor. Börek, tatlı, kurabiye gibi besinlerin en az 15 gün tüketilmemesi gerekiyor. Bu besinler vücutta yağ birikmesine sebep oluyor. Bu besinler yerine bir dilim kepekli ekmek öneriliyor. Aynı zamanda yemek yerken su tüketimi de önemlidir. Zayıflamak isteyen kişilerin günlük en az 8-10 bardak arası su içmesi gerekiyor. Su tüketimi aynı zamanda iştah kapanmasına da yardımcı oluyor. Yemeklerinse hızlı şekilde değil yavaş yavaş tüketilmesi gerekiyor.