Bu besinleri birlikte tüketmek yararını ikiye katlıyor! Akla gelmeyen ikililer bakın neler yapıyor

Sağlıklı beslenmek adına bu besinleri beraber tüketmelisiniz. Peki bunlar hangi besinler? Detaylar haberimizde.

Bu besinleri birlikte tüketmek yararını ikiye katlıyor! Akla gelmeyen ikililer bakın neler yapıyor

Dengeli ve farklı beslenme, sağlıklı beslenmeyi sağlar. Belirli yiyecekleri birlikte yemek, vücudunuzun besinleri daha iyi emmesine, enerji seviyelerinizi dengelemesine ve sağlık açısından fayda sağlar.

SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLLARI

Demir vücutta kan üretimi adına mühimdir. Demirin verimli bir şekilde emilmesi için C vitamini ile birlikte alınması tavsiye edilir. Örneğin ıspanak gibi demir açısından zengin besinler limon suyuyla tüketilebilir. A, D, E ve K gibi yağda çözünen vitaminler, yağla beraber alındığında daha iyi emilir. Bu vitaminleri içeren besinleri avokado, zeytinyağı, badem gibi sağlıklı yağların yanı sıra yiyebilirsiniz. Egzersiz yaparken yahut enerjiye ihtiyaç duyulduğunda protein ve karbonhidratlar beraber yenilmelidir. Örneğin yoğurt ya da peynir gibi bir protein kaynağını meyve ya da tam tahıllı ekmek gibi bir karbonhidrat kaynağıyla birleştirebilirsiniz.

Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Somon, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir balıktır. Omega-3 yağ asitleri vücut için önemli antiinflamatuar özellikler bulundurur. Brokoli ise antioksidanlar ve diğer besin maddeleri açısından zengindir. Somon ve brokoliyi birlikte yemek vücudunuza omega-3 yağ asitleri sağlar ve antioksidanları artırır. Demir eksikliği ve anemi riskini aza indirgemek adına folik asitle birlikte demir içeren gıdaları da yiyebilirsiniz. Fasulye ve mercimek gibi demir açısından zengin besinler ıspanak ve portakal gibi folik asit kaynaklarıyla birleştirilebilir. Herkesin ihtiyaçları farklıdır bundan dolayı sağlıklı diyet için bir uzamana danışmanızda fayda vardır.