Bir varyant daha meydana çıktı! Bu belirtileri hissettiğiniz an acile koşun

Virüslerin ardı arkası kesilmiyor! Eğer bu belirtilerden bir tanesini bile yaşadıysanız hiç beklemeden acile gidin! Tüm detaylar haberimizde.

Bir varyant daha meydana çıktı! Bu belirtileri hissettiğiniz an acile koşun

Birçok yeni varyant ortaya çıkmaya başladı. Bu virüs diğerlerinden daha hızlı yayılıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU VARYANT TEHLİKELİ OLMAYA BAŞLADI

Omicron varyantından türediği belirlenen Pirola virüsünün 35 mutasyonu olduğu ve hızlı şekilde bulaştığı açıklandı. Semptomları şiddetli olan varyant aşıdan da kaçabiliyor. Şimdilik 7 ülkede ortaya çıkan virüsün Türkiye'de bir vakası olmadığı da öğrenildi. Bağışıklık sistemi düşük olan, kronik rahatsızlığı olan ve 65 yaş üstü olan insanlarda görülmesi daha yüksek olasılık. Virüsün yayılmasının önlenmesi için tedbirler alınması da önem taşıyor. 

yeni varyant ortaya çıktı

Testler ve ilaçların varyanta çözüm olabileceği düşünülüyor. Belirtiler kişiden kişiye değişkenlik gösterse de genel olarak belirtileri şu şekilde; Ateş, baş ağrısı, kas ve vücut ağrıları, burun akıntısı, hapşırık, nefes alma zorluğu, boğaz ağrısı, şiddetli öksürük, halsizlik ve yorgunluk. Bu varyanttan korunabilmek için uyku düzenine dikkat edilmesi, halsiz olunması halinde evden çıkılmaması, sık sık havalandırma yapılması, sık sık ellerin yıkanması, kişilerle temastan uzak durulması, sağlıklı ve düzenli beslenilmesi, kalabalık ortamlardan uzak durulması ve maske takılması öneriliyor.