Beyninizin iplerini elinize alın! Bu 12 alışkanlık beynin tüm gücünü sömürüyor

İnsan sağlığının korunması adına beynimizin işlevi fazlasıyla etkili olurken daha sağlıklı vücut ve yaşam için zarar veren alışkanlıkları kenara bırakılıyor. Beyne ciddi zararlar veren alışkanlıklar haberimizde.

Beyninizin iplerini elinize alın! Bu 12 alışkanlık beynin tüm gücünü sömürüyor

Gündelik yaşamda alışkanlık haline gelen sürekli olarak uygulanan bazı durumlar beyninize ciddi zararlar verebilir. Bu durumlardan geride durarak daha sağlıklı bir yol izleyerek beyni her zaman genç tutabilirsiniz. Beyne ciddi zarar veren alışkanlıklar...

BEYNE ZARAR VEREN 12 ALIŞKANLIK

Aşırı yemek yeme: Aşırı yemek yemek ya da sağlıksız beslenme ciddi zararlara neden olurken vücudun buna bağlı olarak beynin tembelleşmesine yol açar.

Akıllı telefon: Akıllı telefonların beyne zarar vermesine yol açar. Telefonlarınız kullanırken mavi ışık korumalı gözlük kullanarak telefon kullanımında kulaklık takılır.

Eksik iletişim: İletişim insanların sosyal yaşamını etkilediği gibi zihinsel olarak da etkileniyor. Günde 15 dakika bile olsa sosyal bir iletişim içerisinde bulunulur.

Oksijen alamama: Uyurken kafasını battaniye veya yorgan gibi nesneler ile kapatan bireylerin dışarıdan alacakları oksijen miktarı azalır.

Kahvaltı yapmamak: Günün en önemli öğünlerinden olan kahvaltı, kan şekerinin düşmesine ve bu nedenle beynin aktif olarak çalışmamasına yol açar.

Dondurma tüketimi:Eksi derecelerde bekleyen ve dolayısı ile soğuk olarak tüketilen besin olurken soğuktan ötürü beyine sinyalleri algılıyor.

Beyin egzersizleri

Zihinsel egzersiz yapmamak: Beynin gelişimi için etkili olan zihin egzersizlikleri yapılmaması beyninin zorlanmasını önüne geçiyor.

Şeker ağırlıklı beslenme: Şeker beynin olumsuz nüronların üretmesinde rol oynarken bu olumsuz nörünlar ise beyin gelişiminin önünde engel olur.

Sigara tüketimi: Sigaranın zararları saymakla bitmezken yan etkileri arasında beyinde kalıcı etkileride bulunuyor.

Egzersiz eksikliği: Zihinselin yanı sıra fiziksel egzersizler de beynin genç kalmasına yardımcı olurken kasıların aktif olarak çalışması beyne olumlu etki sağlar.

Şok etkili diyetler: Daha fit bir görünüme kavuşmak için yapılan bir an da yeme içmeden kesilme beyne en büyük zararları verenler arasında yer alıyor.