Aşırı sıcaklarda sakın bu besinleri tüketmeyin! Tüm vücudu alt üst ediyor

İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Betül Çiğdem Yortanlı, termometrenin 40 dereceyi gösterdiği bu günlerde beslenmenin ayrı bir önem taşıdığına işaret ederek, sağlıklı bir yaşam için yağlı gıdalardan kaçınılması gerektiğini ve sıvı alımının artırılmasının vurgulanması gerektiğini belirtti. Ayrıntılar haberimizde...

Aşırı sıcaklarda sakın bu besinleri tüketmeyin! Tüm vücudu alt üst ediyor

Son günlerde ülke genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, sağlık uzmanlarını beslenme konusunda uyarıda bulunmaya yöneltti. Hava sıcaklıklarının artmasının ardından, yağlı yemeklerin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken Konya Şehir Hastanesi'nde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Çiğdem Yortanlı, beslenmeye özel bir önem atfetmenin gerekliliğini vurguladı. Sıcak havalarda sıvı kaybına dikkat çeken Dr. Yortanlı, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kalp, tansiyon ve şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları bulunan bireylerin yüksek sıcaklıklardan daha fazla etkilenebileceğini belirtti. Dr. Yortanlı, kahve, çay ve meyve suyunun suyun yerini tutmadığını ifade ederek, günlük su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini açıkladı.

YAĞLI VE TUZLU GIDALARDAN KAÇININ

gıda

Dr. Yortanlı, ayrıca yağlı ve tuzlu gıdalardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Bu tür yiyeceklerin vücuda zarar verebileceğine dikkat çeken Dr. Yortanlı, yağlı yemeklerin tüketilmesi sonrasında hemen yatılmaması, sıvı alımının artırılması ve dışarıda faaliyetlerin özellikle sabahın erken veya akşamın geç saatlerine kaydırılmasının sağlığa olumlu etkileri olabileceğini belirtti.

Dr. Yortanlı, kronik hastalığı olan bireylerden rutin kontrollerini yaptırmalarını ve doktor önerilerine uymalarını rica etti. Bu şekilde olası rahatsızlıkların erken tespit edilebileceğini vurguladı.

Araç kullanan vatandaşlara da seslenen Dr. Yortanlı, arabaların içindeki sıcaklığın dışarıdan daha yüksek olabileceğine dikkat çekerek, çocukları veya yaşlıları içeride bırakmamaları gerektiğini ifade etti.