Anne ve anne adayları dikkat! Bu yöntemler anne sütünü artırıyor: Meğer büyüklerin bir bildiği varmış

Anne ve anne adaylarına dikkat! Anne sütünü arttırmak mümkün. Az sonra vereceğimiz sırlarla anne sütünü sağlıklı bir şekilde arttırabilirsiniz. Peki, anne sütünü nasıl arttıracağız? İşte, konu ilişkin detaylar…

Anne ve anne adayları dikkat! Bu yöntemler anne sütünü artırıyor: Meğer büyüklerin bir bildiği varmış

Düzenli ve sağlıklı şekilde anne sütünü arttırmak çok mümkün. Büyüklerin denediği yöntemler meğerse doğruymuş. Anne ve anne adaylarının en çok düşündüğü konulardan biri anne sütünün niteliğini ve niceliğini arttırmak. Peki, anne sütü nasıl arttırılacak? Bebeklerin doğduktan sonraki sağlıklı gelişimi için anne sütü oldukça önemli nokta temel besin kaynağı olan anne sütünde ilk 6 ay oldukça önemli. Hatta Bebek doğduktan ilk 6 ay sonra anne sütü onlar için sağlık besleyici unsur haline geliyor. Bu sebeple anne sütünün kalitesi hem annenin sağlığını gösterirken hem de bebeğin sağlığını gösteriyor. Önerilen besinleri alarak anne ve anne adayları hem bebeğinin hem de kendinin sağlığına katkıda bulunabilir. Doğum anında olduğu gibi bebek doğduktan sonra da annenin beslenme ve hayat kalitesi bebeğin gelişiminde etkili oluyor. Sadece bebeğin de değil; bu koşullarda annenin de vücudunun toparlanması için kaliteli besin ögeleri alması gerekiyor.

bebek

ANNE SÜTÜ İÇİN KALİTELİ BESLENME ŞART

Eğer anne düzenli ve sağlıklı şekilde beslendiğimiz ses sütünün inceliğine niteliği artar. Sağlıklı olan süt yavruya da iyi gelmeye başlar. Sağlıklı beslenmeye başlayan anne Öncelikle paketli ve hazır gıdalardan uzak durmalı nokta sigara kesinlikle tüketmemeli. Özellikle yeşil yapraklı sebzeleri tüketerek bebeğe fazla gaz yapmayan besinleri tercih edebilir. Anne sütü annenin aldığı besinlere göre bebeğe de etki edebilir. Bu sebeple annenin öncelikle düzenli ve sağlıklı beslenmesi şart. Anne ne kadar vitaminini beslenirse sütün kalitesi o kadar artar.

BOL SU İÇİLMELİ

Annesini arttıran diğer unsurlardan biri de düzenli şekilde bol miktarda su içmektir. Su anne sütünü arttırırken annenin sağlığını da bebeğin sağlığını da korur. Su temizleyici özelliğinden dolayı hem de dinç tutar hem de anneye iyi gelir.

STRESTEN UZAK DURULMALI

Sütün sağlıklı ve kaliteli olması için annenin stresten mümkün olduğunca uzak durması ve sık sık dinlenmesi gerekiyor. Dinlenmek ve stresten uzak durmak sütün kalitesinden önemli etkilerden biridir. Ayrıca anne fazla ağır hareketler uygulamadan hafif egzersizler eşliğinde kan akışını hızlandırmalı. Bu da sütün kalitesinin artmasına oldukça yardımcı oluruz. Özellikle kısa mesafeli yürüyüşler yeterli olabilir.

süt

Yapılan araştırmalara göre birçok gıdanın anne sütünün niteliğini ve incelendiğini arttırmadan etkili olduğu ve kalitesini yükselttiği kanıtlandı. Anne ve anne adayları özellikle sütun kalitesinin artması ve Bebeğin sağlıklı olması için aldığı besinleri oldukça dikkat etmeli. Her anne tarafından uygulanması gereken ve alınması gereken bazı besinler vardır. Besinlerin bazıları şu şekildedir: süt, yumurta, hurma, kuru meyveler hurma rezene, bulgur, kimyon incir, ilerisi, fındık içi, tavuk, balık, yulaf, evde hazırlanan sağlıklı meyve suları.