Ağaçta süt mü olur demeyin! Bu ağacın sütü kalp ve damar hastalıklarına meydan okuyor

Kalsiyum özellikle çocukların gelişimi için oldukça faydalı ve gereklidir, bu nedenle süt içilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak bu bitkinin yapraklarının sütten 10 kat daha fazla kalsiyum içerdiği tespit edildi. Bunu tüketmek kemiklerinizi ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

Ağaçta süt mü olur demeyin! Bu ağacın sütü kalp ve damar hastalıklarına meydan okuyor

Özellikle çocukların ve gelişmekte olan yetişkinlerin vücutlarının kalsiyum ihtiyacını karşılamaları gerekir. Aklımıza genellikle süt ve süt ürünleri geliyor ancak bazı doğal gıdalar ve bitkiler sütten daha fazla kalsiyum içeriyor. Araştırmalar sonucunda bu bitkilerden bir diğeri daha ortaya çıktı. Ülkenin her yerinde bulunan bu bitki, sütten 10 kat daha fazla kalsiyum içeriyor.

Ülkemizin birçok yerinde bol miktarda bulunan çınar yapraklarının sütten daha fazla kalsiyumu içeriğinde barındırdığı ortaya çıktı. Gölge ve serinlik sağlayan, ülkenin her yerinde bol miktarda bulunan çınar ağaçlarının yapraklarının antioksidan, antiinflamatuar ve antibakteriyel maddeler içermesi nedeniyle insan sağlığına pek çok faydası bulunmakta olduğu tespit edildi. Çınar yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen su ile de cildinize bakım yapabiliyorsunuz. İşte detaylar..

Kalsiyum İçeriği Bakımından Zengin

çınar yaprağı sütünün faydaları

Çınar yapraklarında bulunan antioksidan, antiinflamatuar ve antibakteriyel bileşiklerin insan sağlığına olumlu etkileri olduğu gösterilmiştir. Bu bitkinin yapraklarını doktorunuza danışarak doğru şekilde tüketebilirsiniz. Çınar yapraklarıyla kaynatılan suyu içebilir veya cildinize uygulayabilirsiniz. Çınar yaprağının pek çok faydası vardır ve aynı zamanda kalsiyum açısından da zengindir.

Araştırma ve bulgulara göre çınar yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen su, antioksidan özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu enfeksiyonlardan koruyor. Çınar yaprağının kaynaltılarak elde edilen suyunun ayrıca sindirim sisteminin normal çalışmasına destek olarak kabızlık, şişkinlik, şişkinlik, hazımsızlık gibi sorunların da önüne geçer.

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Öte yandan çınar yaprağı suyu kan şekeri seviyesinin dengelenmesinde ve diyabet riskinin azaltılmasında rol oynar. Çınar yaprağı suyu, kan basıncını düşürdüğü için kalp sağlığı üzerinde etkili ve olumlu etkiye sahiptir. Ayrıca; çınar yaprağı suyu da karaciğerin detoksifikasyon fonksiyonunu destekleyerek karaciğer hastalıklarına karşı koruma sağlar.