İsmail Koncuk'tan Önemli Meral Akşener ve Kurultay Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, bir son dakika açıklaması yaptı ve Meral Akşener ile kurultay hakkında önemli gelişmelere yer verdi.

İsmail Koncuk'tan Önemli Meral Akşener ve Kurultay Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, bir son dakika açıklaması yaptı.

Önceki gün düzenlenen Parti Başkanlık divanının içeriği ile ilgili açıklamalarda bulunan İsmail Koncuk , nasın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Kurultay ile ilgili çalışmaların daha sağlıklı yürümesi için bir komisyon oluşturulduğunu söyleyen Koncuk, bazı medya organlarında "kendisinin tekrar aday olacağı" yönünde yorumlanmasının üzerine "Genel Başkanımız 'aday olmayacağım' dedi. 'Aday olmayacağım' diyen bir insan aday olmaz ama bu bizim aday göstermememiz anlamına gelmez. Biz aday göstereceğiz Sayın Genel Başkanımızı." açıklamalarında bulundu.

Koncuk, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Kimse Genel Başkan'ın çıkıp, 'Ben adayım' demesini beklemesin. Böyle bir şey yok. Yöntem ve usul olarak da doğru değil. Ama şunu da görmemiz lazım. Meral Hanım konuşmasında ne dedi? 'Artık bundan sonra hedefimiz yerel seçimlerdir.' Yerel seçimler kongreden sonra olduğuna ve Genel Başkan böyle bir hedef ortaya koyduğuna göre herhalde bu hedefin içerisinde kendisini ayırmadan söylüyor. Bundan da bunu çıkarmak lazım. Genel Başkanımız yeni bir hedef ortaya koydu. Önümüzdeki süreçte Gobahis teşkilatımızın hedefi yerel seçimlerde başarılı olmaktır."

ZATEN ADAYIM DEMEZ...

"Şu saatten sonra zaten 'adayım' demez." ifadeleri ile açıklamasını sürdüren Koncuk şu ifadeleri kullandı: "Nasıl desin? 'Adayım' der mi? Aday olmayacağını ifade etti. Ama bu, 'Ben partimi sahipsiz bırakacağım' ve 'Ne olursa olsun Genel Başkanlığı kabul etmeyeceğim' demek değildir."

Konunun Akşener ile konuşulup konuşulmadığı yönündeki soruya Koncuk şu cevabı verdi: "Bunu konuşmamız gerekmiyor. Divanda bunları hiç konuşmadık. Çünkü bununla ilgili divanın bir problemi yok. Problem olmayan bir konuyu biz niye Genel Başkanımızla konuşalım? Akşener, 12 Ağustos'ta yapacağımız kurultayda ortak adayımızdır."

ÜMİT ÖZDAĞ ADAY OLACAK İDDİALARI

Ümit Özdağ'ın aday olup olmayacağı konusuna değinen ve bu iddialara değinen Koncuk, "Hayır. Birtakım eleştiriler yapmak, partinin geleceği adına bir şeyler söylemek başka bir şeydir, 'aday olacağım' demek başka bir şeydir. Böyle bir cümle yok ki...Kimse böyle bir şey söylemedi. Ümit Bey divan üyesidir, Genel Başkan Yardımcısıdır. Onun da kanaatidir Genel Başkanımızın ortak aday olması. Tüm divan üyelerinin, istisnasız hepimizin ortak kararıdır. Bugüne kadar herhangi farklı bir ses, düşünce söz konusu olmamıştır." ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com  | Ankara