O illerde yaşayan emekliler yaşadı! Tamı tamına yüzde 20 indirim yapılacak

Milyonlarca emekli vatandaşın sevinçten havalara uçacağı indirim haberi geldi. Duyanların ayağını yerden kesecek indirim haberini o belediyelerden geldi. İşte detaylar…

O illerde yaşayan emekliler yaşadı! Tamı tamına yüzde 20 indirim yapılacak

Ülkemizde yaşayan milyonları aşkın emekli zam beklerken indirim haberi geldi. Emekliler için birçok alanda indirimler yapıldığı gibi sosyal aktivite hizmetlerinin de artırıldığı açıklandı. Detaylar haberimizde…

emekli

EMEKLİYE MÜJDE: BU ŞEHİRLERDEN BİRİSİNDE OTURMAK YETİYOR

Kelkit ve Karabük Belediyeleri emeklilere yönelik indirim politikası uyguluyor. Kelkit Belediyesi su faturalarında yüzde 15 indirim sunarken, Karabük Belediyesi emeklilere ücretsiz su ve şehir içi ulaşım hizmeti verecek. Ayrıca Türk Telekom ve TTNET emeklilere yüzde 10, İşbir Yatak'ta ise yüzde 20 indirimle destek sağlıyor. Bu kesintiler emeklilerin üzerindeki mali yükü hafifletmeyi amaçlıyor.

 Emeklilere yönelik indirimler arasında Kelkit Belediyesi'nin su faturalarında yüzde 15 indirim, Karabük Belediyesi'nin ise ücretsiz su ve şehir içi ulaşım hizmeti sunduğunu belirtmekte fayda var. Türk Telekom ve TTNET emeklilere yüzde 10 indirim, İşbir Yatak'ta ise yüzde 20 indirim sunuyor. Ayrıca bakanlıkların sosyal tesislerinde yüzde 15, otobüs biletlerinde yüzde 20, TCDD biletlerinde ise yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Emekliler, PTT kargo hizmetlerinde yüzde 20 indirim alırken, Koop-İş, Tes-İş ve Türk Metal gibi sendikalardan sosyal yardım indirimi alma imkanına da sahip oluyor.

ÜCRETSİZ BASKETBOL MAÇ BİLETİ

Emeklilere yönelik cazip indirim ve kampanyalar da mevcut. Batman'daki bir alışveriş merkezinde emeklilere bowlingde yüzde 20 indirim, Darüşşafaka'da ise basketbola bedava bilet imkanı sunuluyor. Ayrıca bazı yöreler de bu kampanyalara katılıyor.

Kelkit Belediye su faturalarında yüzde 15 indirim vaat ederken, Karabük Belediye emeklilere ücretsiz su ve şehir içi ulaşım hizmeti sunuyor. Türk Telekom ve TTNET yüzde 10, İşbir Yatak ise yüzde 20 oranında indirim yapacaklarını açıkladı.

İNDİRİMLİ BİLETLER VERİLECEK

Türkiye genelinde ve il bazında emeklilere sağlanan bazı indirimler şunlar:

BAKANLIKLAR: Sosyal tesislerde %15 indirim sağlanacak.

OTOBÜS BİLETİ: %20 indirim sağlanacak.

TCDD BİLETİ: %10 indirim sağlanacak.

PTT KARGO: %20 indirim sağlanacak.

TTNET: %10 indirim sağlanacak.

TÜRK TELEKOM: %10 indirim sağlanacak.

KOOP-İŞ, TES-İŞ: Sosyal tesislerde %30 indirim sağlanacak.

TÜRK METAL: Sosyal tesislerde %40 indirim sağlanacak.

İŞBİR YATAK: %20 indirim sağlanacak.