Kadınların emeklilik yılını 6 yıl öne çekiyor! Bu formülü bilenler hemen emekli olacak!

Çalışma hayatındaki kadınlara müjde! Bu formül ile emeklilik tamı tamına 6 yıl öne çekiliyor... Peki nasıl? İşte kadınlara 6 yıl erken emeklilik imkanı sunacak olan o formül!

Kadınların emeklilik yılını 6 yıl öne çekiyor! Bu formülü bilenler hemen emekli olacak!

Kadın çalışanlara erken emeklilik müjdesi geldi! Yeni düzenlemeyle birlikte, doğum borçlanması sayesinde kadınlar emeklilik yaşını 6 yıl öne çekme fırsatını elde ediyor. Çocuk sahibi olan kadınlar, bu borçlanma yöntemi ile 3 çocuğa kadar toplamda 6 yıl erken emekli olabilecek. İşte detaylar...

Çalışma hayatındaki kadınlara devletin sağladığı çeşitli imkanlara bir yenisi daha eklendi. Aktarılanlar kapsamında kadınların doğum borçlanması sayesinde erkenden emekli olabilecekleri belirtildi. Peki, kadınlar nasıl daha erken emekli olabilir? Doğum borçlanması nedir ve nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar… 

kadınlara erken emeklilik

Doğum borçlanması nedir? 

Doğum borçlanması, bir annenin sigortalı olmadan önceki süreçte dünyaya gelen çocukları için yapacağı borçlanmadır. Bu sistem sayesinde eksik prim günleri tamamlanarak emeklilik tarihi öne çekilir. Sigortalı olup, doğum borçlanması yapan kadınlar, her bir çocuğu için 720 gün olmak üzere toplam 2160 güne kadar borçlanma yapabilir. Böylelikle de emeklilik yaşı 6 yıl kadar erkene çekilebilmektedir. Bu yöntemle anneler, yaş ve prim şartlarını daha erken tamamlayabilir. 

Staj ve çıraklık sigortası döneminde doğum yapanlar da faydalanabilecek! 

Bir süredir gündemde olan staj ve çıraklık sigortası döneminde doğum yapan kadınların da doğum borçlanması imkanından faydalanabileceği aktarıldı. Söz konusu dönemler emeklilik için sayılmıyor olsa da çocuklar için borçlanma yapılabiliyor. Böylelikle de kadınlar, daha erken emekli olabilme şansı yakalıyor. 

EYT kapsamına giriyor! 

Son olarak, sigorta başlangıç tarihi EYT kapsamında olmayan kadınlar için doğum borçlanması büyük bir avantaj sağlayabilir. Staj ve çıraklık döneminde doğum yapanlar, her bir çocuğu için 2 yıla kadar borçlanmakla birlikte maksimum 6 yıla kadar borçlanabilirler. Bu sayede 6 yıl öne çekilen emeklilik yaşıyla birlikte EYT kapsamına girmek de mümkündür.