Yüksek maaş almak isteyen başvuruya akın ediyor! THY kabin memuru alımı başladı: Yaş, boy şartı...

THY'de 2023 yılı personel alımı başladı! Güncel ilan listesi yayınlanmıştır. Başvuruda hangi şartlar geçerli? 2023 yılında kabin memuru/pilot alımı şartları neler? İşte detaylar..

Yüksek maaş almak isteyen başvuruya akın ediyor! THY kabin memuru alımı başladı: Yaş, boy şartı...

Türk Hava Yolları'nın işe alım çalışmaları devam ediyor. Kasım 2023'ten itibaren yeni bir bildirim aldım. THY'de şu anda binlerce çalışan ve uçuş görevlisi çalışıyor. 2023 yılından itibaren yeni duyurular yapılmaya başlandı. THY personel alımı için kimler başvurabilir, nasıl başvurun yapılır? İnsanlar ne tür pozisyonlar için işe alınacak? Detalar haberimizin içeriğinde..

THY'ye personel alımına başlandı!

Türk Hava Yolları (THY) giderek büyümeye devam ederken kadrosuna yeni adaylar ekleyerek dünyanın zirvesinde yer almaya devam ediyor. Başarısını çalışanlarına borçlu olduğunu sürekli olarak belirten Türk Hava Yolları, organizasyondaki eksiklikleri gidermek amacıyla bir kez daha yeni reklam yayınlarına başladı.

Kasım ayı işe alım ilanına göre pilot pozisyonları dolduruluyor ve yıl sonuna kadar farklı alanlarda personel alımı yapılacak. Bu pozisyonlara başvurular başlamış olup, başvurular online olarak kabul edilmektedir.

Hangi şartlar geçerlidir?

THY, en az üniversite mezunu adayları işe almaktadır. Ayrıca adaylarda aranan genel şartlar şunlardır:

- TC vatandaşı olması,

- Sabıka geçmişi veya sicil kaydının bulunmaması,

- Askerlik hizmetini tamamlamamış veya askerlik ile herhangi bir bağlantısının bulunmaması,

Pilotların işe alım koşulları nelerdir?

THY, pilot adaylarının sağlık durumunun iyi olması, yabancı dil bilmesi ve uçuş şartlarının iyi olması gerekmektedir. Başvurduğunuz uçak tipinde ise en az 500 saat uçuş süresine sahip olmanız, simülatörsüz uçuş sürenizin tamamını tamamlamanız, başvurduğunuz uçak tipine ait geçerli ve aynı zamanda güncel tip yetkisine sahip olmanız ve diğer bazı niteliklere sahip olmanız gerekmektedir.

Adayların;

- T.C. vatandaşı olması veya mavi karta sahip olması,

- 1 Ocak 1972 veya sonrasında doğanlar,

- Lise mezunu ve üzeri (yabancı diplomanız varsa eşdeğer bir sertifika ibraz etmeniz gerekmektedir)

- Uçuş yapmama veya uçuş disiplini ihlali sebebiyle yazılı ceza almamış olmak,

- Sabıka kaydı veya geçmişi olmaması,

- Askerlik hizmetini tamamlamış ve en az iki yıl süreyle askerlik yükümlülüğünden muaftır veya askerlik hizmetini erteleyebilir.

- Ortaklığın belirlediği yeri eviniz olarak kabul edin ve orada kalınması,

- Daha önce THY A.O. ya da başka bir kuruluştaki görevinden disiplin ihlali nedeniyle istifa etmemiş olmak,

- Eskiden THY A.O. ile THY A.O.'nun iştiraklerinin sona ermesinden fesih yolu ile ayrılmamış olunması.

Uçuş görevlilerinin istihdam koşulları nelerdir?

En çok aranan iş kategorisi olan uçuş görevlisi pozisyonuna adayların ``30 yaş ve altı, lise ve üzeri diplomaya sahip, iyi derecede İngilizce bilmesi ve 160 cm'den kısa 180 cm'den uzun olunması gerekiyor.

2023 yılında yeni kabin memuru alımı yapılacak mı?

THY'nin kabin görevlisi alımı için yeni ilan yayınlayacağı ortaya çıktı. Şirket bir sonraki duyurusunda erkek uçuş görevlilerini de işe almayı planlıyor.

2023'te 10.000 kabin görevlisi ve personel istihdam edilecek!

Türk Hava Yolları, 2023 yılında organizasyondaki eksiklikleri gidermek için 10.000 çalışanı işe alacağını duyurdu. İlgili haberlere göre THY, 2023 yılında 10 bin kabin görevlisi ve pilot almayı planlıyor. Duyuru detayları yakında duyurulacaktır.