YÖKAK personel alımını duyurdu! KPSS 60 puan ile başvuru ekranı açıldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu'nda çalışmak üzere yapılacak personel alımlarının başvuru süreci yakında sona erecek. Adayların hangi özelliklere sahip olması gerektiği, başvuru koşulları ve başvuru işleminin nasıl yapılacağı merak konusu. İşte bu konularla ilgili tüm bilgileri...

YÖKAK personel alımını duyurdu! KPSS 60 puan ile başvuru ekranı açıldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı'nın yapacağı personel alımına ilişkin başvuru süreci bitmek üzere. KPSS (B) kategorisi puanına göre yapılacak sözleşmeli personel alımının detayları merak ediliyor. Başvuru için gerekli şartlar, adaylarda aranacak özellikler ve başvuru işleminin yapılacağı yer ve yöntemler aşağıda sıralanmıştır.

YÖKAK Personel Alımı - Başvuru Koşulları

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan genel şartları karşılamaları gerekmektedir. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, askerlik görevi ile ilişkisinin bulunmaması ve herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli veya yaşlılık maaşı almıyor olma yer almaktadır.

iş ilanı

Adaylarda Aranan Özel Nitelikler

Büro personeli pozisyonu için adayların, 2022 yılı KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ve Hukuk fakültesi mezunu olmaları beklenmektedir.

YÖKAK Büro Personeli Alımı - Başvuru Gereklilikleri

2022 yılı KPSS P3'ten en az 60 puan almak, lisans düzeyinde herhangi bir eğitim programını bitirmiş olmak, bilgi işlem ve bilişim sektörlerinde minimum bir yıl deneyime sahip olmak, ISO 27001, Veri Güvenliği, Web Güvenliği ve Proje Yönetimi alanlarında eğitim sertifikalarına sahip olmak gerekmektedir.

Başvuru İşlemi

Adaylar, başvurularını en geç 11 Temmuz 2024 tarihine kadar, doldurulmuş başvuru formu ve gerekli diğer belgelerle Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı'na bizzat teslim edebilirler. Başvuru kılavuzu için Resmi Gazete'nin ilan sayfasına göz atabilirsiniz.