Adalet Bakanlığı 81 ilde personel alımı: Zabıt katibi, mübaşir, büro personeli...

Adalet Bakanlığı, 2024 yılı için geniş kapsamlı bir personel alımı yapacağını duyurdu. Farklı pozisyonlarda alım yapılacak. İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı 81 ilde personel alımı: Zabıt katibi, mübaşir, büro personeli...

Adalet Bakanlığı, 2024 yılı için geniş kapsamlı bir personel alımı duyurusu yapmaya hazırlanıyor. Yapılacak alımlar, Türkiye genelindeki 81 ilde çeşitli pozisyonlarda gerçekleştirilecek olup, toplamda 22.984 personel alınacak. Bu alımlar, adalet sisteminin etkinliğini artırmayı ve yeni kurulan adliyelerin personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. İlgili ilan ve detaylar, Adalet Bakanlığı'nın resmi kanalları aracılığıyla kısa süre içinde duyurulacak.

KONTENJAN BİLGİLERİ

dsf

Adalet Bakanlığı, 2024 yılında personel alımı yapacağı kadroları ve kontenjanları belirlemiş durumda. Alımlar, çeşitli birimlerde gerçekleştirilecek olup, şu pozisyonlar için kontenjan ayrılmıştır:

Zabıt Katibi

Mübaşir

Koruma ve Güvenlik Görevlisi

İşaret Dili Tercümanı

Şoför

Aşçı

Hizmetli

İnfaz ve Koruma Memuru (İKM)

Büro Personeli (Ceza İnfaz Kurumu Kâtibi)

Gemi Adamı

Hemşire

Sağlık Memuru

Teknisyen

Kaloriferci

Psikolog

Öğretmen

Sosyal Çalışmacı

Veteriner

Mühendis

Diyetisyen

Fizyoterapist

İcra Katibi

İstatistikçi

Tekniker

BAŞVURU ŞARTLARI

2024 yılı için yapılacak personel alımlarında KPSS puan şartı belirlendi. Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, KPSS puan şartının esnetileceği ve bazı kadrolarda puanların düşürüleceği bildirildi. Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için KPSS puan sınırı 70'ten 60'a indirildi. Diğer kadrolar için de benzer bir esneme talebi üzerine çalışmalar devam ediyor. Adayların, KPSS'den en az 70 puan almış olmaları, özel başvuru şartlarını karşılamaları ve genel memurluk niteliklerini taşımaları gerekiyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ilan tarihine ilişkin yaptığı açıklamada, personel alım ilanının Eylül ayında yayınlanmasının beklendiğini duyurdu. İlan, KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılacak. Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler ve tüm başvuru süreci İŞKUR İl Müdürlükleri tarafından yürütülecek.