Ulaştırma Bakanlığı yeni personellerini arıyor! O kadroda yüksek maaşla alım var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ülke genelinde birçok bölgede altyapı projelerini hızlandırabilmek ve aynı zamanda istihdamın artırılması amacıyla 13 farklı ilde toplam 69 kişiyi işe alacak. Peki Ulaştırma Bakanlığı'nın personel alımı başvurusu başladı mı? Kadro ve kontenjanlar hakkında detaylı bilgiler haberimizde..

Ulaştırma Bakanlığı yeni personellerini arıyor! O kadroda yüksek maaşla alım var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından personel alım ilanı yayınlandı.Bakanlığın, bu konudaki tebliği Resmi Gazete'de yayımlanırken tebliğde birçok bölgede altyapı projelerini hızlandırmak ve aynı zamanda da istihdamın artırılması amacıyla 13 farklı ilde toplam 69 kişinin alınacağı bildirildi.

Bu kapsamda; Bakanlığın taşra teşkilatı kadrolarında görev alacak 2 tarama uzmanı (kaptan), 2 tarama uzman yardımcısı, 7 sınırlı kaptan, 43 usta gemici, 2 gemi elektrikçisi, 10 yağcı ve 3 gemi aşçısı toplamda 69 işçi istihdam edilecek.

Ulaştırma Bakanlığı yeni personellerini arıyor

Başvuru sahiplerinin başvuracakları sertifikasyon için gerekli belgeleri ve hizmet gerekliliklerini tamamlamaları istenecektir. Başvurular 5 Nisan tarihine kadar Türkiye İş Kurumu internet sitesinden alınacak.

Başvuru sonrasında listeye kalan adaylardan gerekli belgeler istenecek ve belgeler İŞKUR tarafından Bakanlığa gönderilecek. Belge incelemesi sonucuna göre nitelikli adaylar arasından, boş kontenjan sayısının 4 katı kadarı asil ve yedek aday olarak noter tasdikli kura ile seçilecektir.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınava katılan adayların noter kura töreni 6 Mayıs'ta Bakanlık merkez yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Bu konuya ilişkin tüm bildirimler Bakanlığın internet sitesinde (www.uab.gov.tr/duyurular) yayınlanacaktır.