Türk Standartları Enstitüsü personel alımı yapacak! KPSS şartsız, o illere başvuru alınacak

İş arayanlar dikkat! Türk Standartları Enstitüsü personel alımı yapacak! Detaylar haberimizde.

Türk Standartları Enstitüsü personel alımı yapacak! KPSS şartsız, o illere başvuru alınacak

Türk Standatları Enstitüsü personel alımı gerçekleştirdiğini duyurdu. Peki başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TSE PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) mühendis, tekniker, memur, koruma ve güvenlik görevlisi ve odacı(hizmetli) pozisyonları için sözleşmeli personel alımı yapmayı planlıyor. Başvuru yapacak adayların KPSS'den en az 70 puan almaları gerekmektedir ancak adayların belirtilen genel ve özel koşulları karşılaması gerektiğini lütfen unutmayın. Koşullar aşağıdaki gibidir:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel koşulları bulundurmak.

Tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak. (Yükseköğretim Kurulunca tabloda yer alan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.)

Erkek adayların askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Mühendis olarak başvuruyorsanız, şirkete katıldığınız tarihten itibaren beş sene içinde girdiğiniz yabancı dil sınavından (YDS/e-YDS) C veya üzeri (70 puan ve üzeri) not almanız gerekmektedir. Son başvuru tarihine veya ölçme, seçme ve dil becerileri açısından Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından eşdeğer kabul edilen uluslararası geçerliliği olan başka bir puana sahip olmanız gerekir.

Koruma Görevlileri için şartlar şu şekilde:

Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesi hükmü gereğince Güvenlik Soruşturması olumlu olmak,

Erkek adaylarda 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak. Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.)

Bu pozisyonda vardiya sistemi uygulanacağından gece ve gündüz, iç ve dış mekanda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

Adayların, yukarıda belirtilen sınav katılma şartlarını ve tercih nedenlerini kanıtlayıcı bilgi ve belgeleri elektronik ortamda taratıp başvuru formunun ilgili bölümlerine eklemeleri gerekmektedir.

Başvurular şehir bazında yapılacak olup adaylar, tabloda yer alan kadrolardan sadece biri için başvuruda bulunabilir.

Adaylar, yerleştikleri illerde en az beş sene çalışmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır.

Türkiye’nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak

Başvuru işlemini tamamladıktan sonra adayların “Başvurularım” sayfasından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranında “Başvuru Alındı” mesajını göstermeyen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bunun sorumluluğu başvuru sahibine aittir.

TSE Personel Alımı Yapıyor

Kadro Ünvanı ve Alım Sayısı 

Mühendis (İşletme Mühensiliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Endüstri Sistemleri

Mühendisliği) ( Ankara 1 adet)

Mühendis ( Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği,Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği) ( Ankara 2 adet)

Mühendis ( Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği,Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği) (Kocaeli/ Gebze 3 adet, İzmir 1 adet)

Mühendis ( Mekatronik Mühendisliği) (Kocaeli/Gebze 1 adet)

Mühendis (Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği,Makine ve Malzeme Mühendisliği) (Bursa 1 adet)

Mühendis ( Kimya Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya) (Kocaeli/Gebze 1 adet)

Mühendis (Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Orman Endüstrisi Mühendisliği) ( Ankara 1 adet, Kocaeli/Gebze 1 adet)

Mühendis ( İnşaat Mühendisliği) ( İstanbul/Anadolu 1 adet)

Tekniker ( Makine, İş Makineleri, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Makine, Termik Santral Makineleri önlisans) (İstanbul/Anadolu Yakası 1 adet)

Memur ( Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi,Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı) (İstanbul Avrupa Yakası 1 adet, Gaziantep 1 adet)

Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik, Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması) ( Kayseri 1 adet)

Odacı Hizmetli (Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanında yer alan Kat Hizmetleri Dalı, Konaklama Hizmetleri Dalı veya dengi bölümler) ( Ankara 11 adet, İstanbul Avrupa Yakası 1 adet, İstanbul Anadolu Yakası 1 adet, Kocaeli/Gebze 1 adet)

TSE personel alımı başvuruları 28 Şubat-14 Mart 2024 tarihleri arasında Kariyer Kapısı ve Türk Standartları Enstitüsü (http://www.tse.org.tr) internet sitesi Duyurular bölümünde alım ilanının yayınlanmasını müteakip, e- Devlet aracılığıyla Türk Standartları Enstitüsü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresiyle giriş yaparak başvuruda istenilen belgeleri de sisteme yüklemek suretiyle gerçekleştirilecektir.