Rekabet Kurumu memur alımına başladı! KPSS puanı olanlara müjde

Rekabet Otoritesi, kamu personeli seçme sınavı (KPSS) gerekliliğiyle yeni personel alımı için başvuruları kabul etmeye başlamıştır. İlgili ilan ve başvuru sürecine dair detaylar en son haberlerde yer almaktadır.

Rekabet Kurumu memur alımına başladı! KPSS puanı olanlara müjde

Rekabet Kurumu, kadrosundaki boşlukları doldurmak amacıyla, Rekabet Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği’ne uygun olarak memur alımı gerçekleştirecektir. Alım süreci, KPSS puanı esas alınarak yürütülecek ve dört yıllık üniversite mezunu olan adaylar başvuruda bulunabileceklerdir. Adayların taşıması gereken özel şartlar ve başvuru tarihleri gibi ilanın ayrıntıları, İşin Olsa ekibimiz tarafından paylaşılacaktır.

İŞ BAŞVURUSUNDA ARANAN GENEL NİTELİKLER

Rekabet Kurumu, çeşitli branşlarda toplam 25 yeni personel istihdam edeceğini duyurdu. Açıklanan kadrolar şu şekilde dağılmıştır:

12 adet Genel,

10 adet İktisat,

3 adet Bilişim pozisyonu için memur alımı yapılacaktır.

Rekabet Kurumu’nun personel alımı için beklenen başvuru dönemi nihayet geldi. Duyurunun ardından, adaylar şimdi elektronik ortamda başvurularını yapabilecekler. Rekabet Kurumu’nun 25 memur pozisyonu için başvurular şu tarihler arasında kabul edilecektir:

Başvuru Dönemi: 5 Nisan - 5 Mayıs 2024

Rekabet Kurumu

BAŞVURU İÇİN ARANAN ÖZEL NİTELİKLER

Rekabet Kurumu’nun yapacağı memur alımında adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesine uygun nitelikler talep edilecektir. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmaları, sağlık durumlarının görevlerini yerine getirmelerine mani bir durum teşkil etmemesi, erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış ya da askerlikle ilişiği bulunmamak ve herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN ARANAN KPSS ŞARTI NEDİR?

Rekabet Kurulu, üç ayrı branşta personel temini gerçekleştireceğini duyurdu. Adayların, 2022 ya da 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) skor elde etmiş olmaları şart koşulmuştur.

Genel Rekabet Uzman Yardımcısı pozisyonu için; KPSS’nin P14, P15, P16, P24, P25, P26, P27, P28, P31, ya da P36 puan türlerinden birinde minimum (80) puan barajını aşmış ve başvuru yapan adaylar arasından en yüksek puana sahip ilk (240) kişi arasında yer almak,

İktisat Rekabet Uzman Yardımcısı pozisyonu için; KPSS’nin P1, P2, P12, P13, P14, P15, ya da P16 puan türlerinden birinde en az (80) puan elde etmiş ve başvuru yapanlar içinde en yüksek puanlı ilk (200) aday arasında bulunmak,

Bilişim Rekabet Uzman Yardımcısı pozisyonu için ise; KPSS’nin P1 ya da P2 puan türlerinden birinde minimum (80) puan almış ve başvuru yapan adaylar içinde en yüksek puanlı ilk (60) kişi arasında olmak gerekmektedir.