Otomobil devinden dev personel alımı! Tam 5000 kişi istihdam edilecek: Maaş detayı yüz güldürdü

Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye'de fabrika kurma planını duyurarak yüksek maaşlı personel alımı yapacağını açıkladı. Manisa'da inşa edilmesi planlanan bu fabrika, yılda binlerce araç üretecek ve bu araçlar hem iç piyasada hem de yurt dışında satışa sunulacak.

Otomobil devinden dev personel alımı! Tam 5000 kişi istihdam edilecek: Maaş detayı yüz güldürdü

BYD, fabrika kurma çalışmalarına hız vererek kısa sürede 5 bin yeni personel alımı gerçekleştireceğini bildirdi. 

MHP'li Mustafa Kalaycı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Çinli bir otomotiv firmasıyla yapılan anlaşma ile Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ve AR-GE merkezi kurulacak. 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, yeni yatırım konusunda bir firmayla daha anlaşma imzalanabileceğini belirtti," dedi.

BYD: yüksek maaşla personel alımı yapılacak

BAŞVURULAR 2025'TE BAŞLAYACAK

BYD'nin yaptığı son açıklamalara göre, hem fabrikanın inşaat sürecinde hem de faaliyete geçtikten sonra toplamda 5 bin kişilik yüksek maaşlı personel alımı yapılacak. Fabrikanın 2 yıl içinde tamamlanması ve araç üretimine başlanması planlanıyor. Personel alımları için ilk başvuruların ise 2025 yılında başlaması bekleniyor.