Merkez Bankası KPSS'siz personel alımı için düğmeye bastı! İşte alım yapılacak kadrolar

Merkez Bankası memur alımına ilişkin mevcut online kayıt süreçleri ve prosedürleri devam edecektir. Memur alımına kimler başvurabilir? İşte TCMB personel alımına ilişkin tüm detaylar.

Merkez Bankası KPSS'siz personel alımı için düğmeye bastı! İşte alım yapılacak kadrolar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) güncel resmi memur alım uygulamalarına ve prosedürlerine bu yazımızda ulaşabilirsiniz. KPSS şartı istenmeyen memur alımına ilişkin başvuru formu ve tüm detaylar bu yazımızda yer almaktadır. 6 İktisatçı alımı hakkında tüm bilgilerin yer aldığı detaylar şöyle;

TCMB Memur Alımı Başvuru Koşulları

Merkez Bankası KPSS'siz personel alımı için düğmeye bastı!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız, Merkez Bankası'nın daha önceki başvuru süreçlerine katılmış olmanız ve ekonomik işe alım sınavının "mülakat" sözlü sınavında diskalifiye edilmemiş olmanız gerekmektedir.

Adayların “ekonomi veya finans alanında doktora” sahibi olmaları veya 2024 yılı sonuna kadar doktora derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca makroekonomi, parasal ekonomi, uluslararası ekonomi ve finans, makrofinans, bankacılık, büyüme ekonomisi, kamu ekonomisi ve finans alanlarında deneyime sahip olmaları gerekmektesir. Ayrıca, mikroekonomi, ekonometri, tasarruflar, yatırım ve tüketim kararları, çalışma ekonomisi, kalkınma ekonomisi, ağ ekonomisi, ödeme sistemleri ve diğer koşulları karşılaması gerekir.

TCMB personeli alımına başvuruların 30 Nisan 2024 tarihine kadar yapılabileceği bildirildi. Başvurular yalnızca internet üzerinden yapılabilecek.