Lise, ön lisans, lisans mezunlarına iş fırsatı! Düşük KPSS ile personel alımı başladı

TSE 184 kişilik personel alım ilanını duyurdu! Detaylar haberimizde...

Lise, ön lisans, lisans mezunlarına iş fırsatı! Düşük KPSS ile personel alımı başladı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), çeşitli pozisyonlar için 184 personel alımı yapacak. Başvurular, 20 Ağustos 2024 tarihinde başlamış olup, 30 Ağustos 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden alınacak. Adaylar, sadece elektronik ortamda başvuru yapabilecek ve bu süreçte elden veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. TSE'nin bu alım ilanı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B fıkrasına göre yürütülecek.

Alım yapılacak pozisyonlar arasında lise ve ön lisans mezunları için çeşitli kontenjanlar bulunuyor. Lise mezunu adaylar, 22 Tekniker, 3 Muhasebeci, 81 Memur ve 24 Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonlarına başvurabilecek. Ön lisans mezunu adaylar ise 5 Şoför, 41 Hizmetli (Odacı), 1 Boyacı-Badanacı, 2 Bahçıvan ve 5 Teknisyen pozisyonları için başvuruda bulunabilir.

Başvurular, e-Devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra "Yeni Başvuru" seçeneği kullanılarak yapılmalıdır. Adaylar, ilan sayfasında "Türk Standartları Enstitüsü İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Alımı (2024/2)" başlığı altında yer alan "Başvur" butonuna tıklayarak işlemlerini tamamlayabilirler. Başvuru sürecinin doğru şekilde yürütülmesi için adayların dikkatli olmaları önemlidir.

tse personel alımı

Başvuru sırasında eksik belge sunan adayların başvuruları kabul edilmeyecek ve e-Devlet üzerinden yapılan başvurular dışında hiçbir başvuru dikkate alınmayacaktır. Başvuru şartlarını taşımayan veya yanlış belgeler sunan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Sözlü sınav hakkı kazanacak adaylar, 16 Eylül 2024 tarihinde TSE'nin duyurular sayfasında ilan edilecektir.

Sözlü sınavda, adayların mesleki bilgileri, genel yetenekleri, muhakeme gücü, ifade yetenekleri ve temsil kabiliyetleri değerlendirilecektir. Toplam 100 puan üzerinden yapılacak olan sınavda, adayların teknik bilgi, genel kültür ve TSE’nin faaliyet alanlarına dair bilgileri ölçülecektir. Bu sınav, seçilecek personelin görevine uygunluğunu belirleyecektir.