KPSS şartsız, ön lisans, lisans mezunları dikkat! TÜBİTAK personel alımı başladı

TÜBİTAK personel alımı yapıyor. KPSS olmadan Farklı alanlarda 27 personel alımı yapılacak. Şartları ve Kontenjan bilgisi haberde.

KPSS şartsız, ön lisans, lisans mezunları dikkat! TÜBİTAK personel alımı başladı

TÜBİTAK iş başvurusu kapılarını aralıyor! Resmi Gazete'nin 22 Kasım 2023 tarihli sayısında duyurulan ilanla birlikte, TÜBİTAK bünyesindeki eksik kadroları tamamlamak üzere farklı alanlarda toplamda 27 kişilik personel alımı gerçekleştirecek. 

TÜBİTAK'ın personel alımı, Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) ve Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) birimleri için gerçekleştirilecek. RUTE kapsamında 2 Ar-Ge Teknisyeni (Ön Lisans) ve 22 Araştırmacı (Lisans), ULAKBİM ise 3 Araştırmacı (Lisans) alacak. RUTE alımları Gebze'de, ULAKBİM'in alımları Ankara'da gerçekleştirilecektir. Başvurular ve kontenjan dağılımı hakkındaki ayrıntılar haberimizde bulunmaktadır.

12

23

TÜBİTAK, personel alımında bulunarak bünyesini güçlendirmeye hazırlanıyor. Yayımlanan ilan ile TÜBİTAK, iki farklı biriminde toplamda 27 personel istihdam etmek üzere alım yapacak. Alımlar, TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) ve TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) birimlerine yapılacak. RUTE kapsamında 2 Ar-Ge Teknisyeni (Ön Lisans) ve 22 Araştırmacı (Lisans), ULAKBİM ise 3 Araştırmacı (Lisans) alımı gerçekleştirecek. Gebze'de yapılacak olan RUTE'nin alımlarına ek olarak, ULAKBİM alımları Ankara'da gerçekleştirilecektir.

Adaylardan istenen temel şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, sağlık sorunlarına sahip olmama, kamu haklarından yoksun olmama,  olumlu güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarına ulaşma gibi genel kriterler bulunmaktadır.. Bu alımlarda KPSS şartı aranmayacak, ancak adayların yabancı dil sınavından gerekli puan türlerinden puan almış olmaları beklenmektedir.

Başvurular, ilanın yayımlanmasının ardından başlamış olup en geç 13 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. Başvurular, sadece TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi üzerinden online olarak yapılabilecek. Adaylar, başvuru süreci ve ilan detayları için resmi TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi'ni (https://kariyer.tubitak.gov.tr) kullanabilirler.