KPSS puanı olan hemen başvurabilir! O üniversite yüksek maaşla personel alımı yapacak

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü yeni bir personel ilanı yayımladı. KPSS puanına göre çeşitli pozisyonlarda personel alınacağını duyuran üniversite, tüm alım şartları ve detayları da açıkladı. İşte yeni personel alım ilanı ve tüm merak edilen detaylar...

KPSS puanı olan hemen başvurabilir! O üniversite yüksek maaşla personel alımı yapacak

İş arayanların dikkatine! Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü çeşitli pozisyonlarda iş ilanı yayımladı! Personel alımı yapacağını duyuran üniversite, hangi pozisyonlarda işe alım yapacağını da açıkladı. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin çeşitli pozisyonlarında görev almak üzere yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruların nasıl yapılacağı, başvuru şartları ve adaylarda aranan niteliklere dair detaylar açıklandı. İşte iş alımına dair tüm ayrıntılar…

Hangi pozisyonlar için personel alımı yapılacak?

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü, 2022 KPSS (B) grubu KPSS P3 ve KPSS P93 puan sıralamasına göre, 1 Mühendis ve 3 Sağlık Teknikeri olmak üzere toplamda 4 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bu pozisyonlar için aranan nitelikler ve başvuru süreci detaylarıyla açıklandı.

Başvuru şartları neler?

işe alım

Başvuru yapacak adayların, belirlenen özel şartlara ve 657 sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmaları gerekiyor. İşte adaylarda aranan genel ve özel şartlar:

Genel şartlar neler?

Adli sicil durumu: Adayların, Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılmamış olması gerekiyor. Ayrıca, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene karşı suçlar ve çeşitli ekonomik suçlardan mahkum olmamak.

Askerlik durumu: Erkek adayların askerlikle ilişkisi bulunmamalı, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmalı.

Sağlık durumu: Görevini sürekli yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı bulunmamak. Göreve asaleten atanma aşamasında tüm adaylardan tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu istenecektir.

Güvenlik soruşturması: 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Özel şartlar neler? 

KPSS puanı: Lisans mezunları için 2022 KPSSP3 puanı, önlisans mezunları için 2022 KPSSP93 puanı esas alınacaktır.

Sözleşmeli personel durumu: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi gereğince, hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesi feshedilenler, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe tekrar istihdam edilemezler.

Emeklilik durumu: Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

Çalışma saatleri: Mesai saatleri dışında ve hafta sonraları çalışmaya engel durumu olmamak.

Başvurular nasıl yapılacak? 

Başvurular, 17-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında yalnızca e-Devlet üzerinden "Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "Kariyer Kapısı" internet adresi üzerinden yapılacaktır. Şahsen başvurular kabul edilmeyecek, posta veya diğer yollarla yapılan müracaatlar değerlendirilmeyecektir.

Başvuru için gerekli belgeler neler? 

İstenen sertifikaların aslı veya resmi/onaylı ya da noter onaylısı. E-devlet üzerinden alınan kare kodlu belgeler de kabul edilecektir. Ayrıca başvuru sırasında detaylı ve güncel bir özgeçmiş sunulmalıdır.

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda başarılı olan adaylar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından duyurulacaktır. Atanmaya hak kazanan adaylardan tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu istenecektir.