KPSS puanı olan başvuruya koşacak! SGK akın akın memur alımı yapıyor: Başvuru şartlarına dikkat

KPSS 2024/1 öncelik süreci kapsamında SGK'ya 200 kadrolu memur alımının yapılacağı açıklandı. Aşağıda memur alım bilgileri ve başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgiler yer almaktadır..

KPSS puanı olan başvuruya koşacak! SGK akın akın memur alımı yapıyor: Başvuru şartlarına dikkat

Başvurular 18 Temmuz 2024 tarihine kadar ÖSYM AİS internet sitesi üzerinden yapılabilecek. İstekler doğrultusunda farklı illerde Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) istihdam sağlamak adına memur alımı yapılacak.

SGK Hangi İllerde Memur Alımını Yapıyor?

KPSS 2024/1 öncelik sürecine göre SGK tarafından işe alınacak memurlar aşağıda belirtilen illerden alınacaktır.

Önlisans mezunu adaylardan 20 icra memuru alımının yapılacağı bilgisi paylaşıldı. İşte İcra Memuru alımı yapılacak olan iller ise Ankara, İstanbul, Antalya, Aydın, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ olarak belirlendiği bildirildi.

Lisans mezunu adayların arasından 180 icra memuru alımı yapılacak iller ise Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, eri, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Muş, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Bitlis, Bursa, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta olarak belirlenmiştir.

Memur alım şartları nelerdir?

SGK akın akın memur alımı yapıyor

Önlisans memur alımında başvuru şartları:

3003 nitelik koduyla Adalet Önlisans programından veya Adalet Meslek Yüksekokulundan mezuniyet,

Lisans memur alımında başvuru şartları;

4419 nitelik koduyla Hukuk lisans programından mezuniyet,

4421 nitelik koduyla Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi- Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi lisans programlarının herhangi birisinden mezuniyet,

4427 nitelik koduyla Ekonometri ya da Finansal Ekonometri lisans programından mezuniyet,

4429 nitelik koduyla Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ya da Çalışma Ekonomisi lisans programından mezuniyet,

4431 nitelik koduyla İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe- Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama İşletme Bilgi Yönetimi lisans programlarının herhangi birisinden mezuniyet,

4459 nitelik koduyla Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezuniyet,

4503 nitelik koduyla Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezuniyet gerekmektedir.