KPSS olmadan memur olma fırsatı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımına başladı

İŞKUR 16 ilde KPSS'li ve KPSS'siz personel alımı yapacak! İşte detaylar...

KPSS olmadan memur olma fırsatı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımına başladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılan son dakika açıklamasına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 16 ilde kamu personeli alımı gerçekleştirecek. Bu alımlarla ilgili detaylar, pek çok kişi tarafından merak konusu oldu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde yapılacak olan alımlarda, farklı pozisyonlar için KPSS'li ve KPSS'siz başvurular kabul edilecek. Başvuruların başladığı ilanlarda, çeşitli kadrolar için personel arandığı duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bünyesinde çalışmak isteyen adaylar için alınacak kadrolar arasında yardımcı hizmetler, temizlik görevlisi, muhasebeci, sosyal yardım ve inceleme görevlisi, aşçı, büro görevlisi ve şoför gibi pozisyonlar bulunuyor.

personel alımı

Başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum bulunmama, belirli suçlardan mahkum olmama, erkek adaylar için askerlik durumunun uygunluğu ve görevini engelleyecek sağlık sorununun olmaması gibi kriterler yer alıyor.

Alımların yapılacağı 16 il şu şekilde belirlendi: Tekirdağ Kapaklı, Erzurum Aşkale, İstanbul Bağcılar, Muğla Datça, Kars Selim, Sakarya Karasu, Van İpekyolu, Erzurum Yakutiye, Muğla Dalaman, Giresun Çamoluk, Şırnak Beytüşşebap, Kütahya Pazarlar, Yozgat Merkez, Kayseri Kocasinan, Kastamonu Cide ve Burdur Ağlasun.

Başvuruların nasıl yapılacağı ve detaylı bilgiler için adayların Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden ilgili ilanları takip etmeleri gerekmektedir.