Kamu Gözetim Kurumu KPSS şartıyla personel alımı yapacak! İstanbul, Ankara...

Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) tarafından İstanbul ve Ankara'ya KPSS puanlı personel alımı yapılacak. Peki; Başvuru koşulları nelerdir? İşte detaylar.

Kamu Gözetim Kurumu KPSS şartıyla personel alımı yapacak! İstanbul, Ankara...

Kamu Gözetimi Kurumu'na (KGK) hizmet sınıfında 9'uncu sınıf uzman yardımcısı kadrosuna alınmak üzere başarı durumuna göre Ankara'da 13, İstanbul'da 5 uzman yardımcısı olmak üzere toplam 18 aday alınacaktır. Çalışanları seçmek için bir giriş sınavı gerçekleştirilecektir.

KGK 18 uzman yardımcı personeli (genel alan) için; Üniversitelerin hukuk, siyaset bilimi, iktisat, işletme, iktisat bilimleri, idari ve ticari bilimler fakültelerinden en az 4 yıllık üniversite veya kurumsal eğitim almış, yurt içi veya yurt dışında Yükseköğretim Kurulunca eşdeğerliği onaylanmış eğitimlerden mezun olanların, Uzman asistanı olarak istihdam edilecekler yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacaktır. Adaylar tercihlerini çalışmak istedikleri illere göre yapacaklardır.

SINAV KAYIT KOŞULLARI

Kamu Gözetim Kurumu KPSS şartıyla personel alımı

1- 657 sayılı Kamu İşleri Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel koşulları taşıması,

2- Yukarıda belirtilmiş olan yükseköğretim kurumlarından ya da fakültelerden birinden mezun olmak,

3-ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS Grup A); Uzman Yardımcısı (Genel Alan) pozisyonuna başvuran adaylar arasında KPSS P1, KPSS P17, KPSS P18, KPSS P22, KPSS P23, KPSS P25, KPSS P26, KPSS P27, KPSS P28, KPSS P44, KPSS P45, KPSS P46, KPSS yer alıyor. . P47 ve KPSS P48 puan kategorilerinden birisinden 80 ve üzeri puan alınması,

- Ankara iline başvuranlar arasında en yüksek puana sahip 260 kişi,

- İstanbul İli'ne başvuranlar arasında ilk 100 puan alan kişi arasında olmak (Sınavda son sırada yer alan adayla aynı puanı alan adaylar da kabul edilir.)

4- Giriş sınavı yapıldığı yılın 1 Ocak tarihinde otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 ve sonrasında doğmuş olmak),

5- Görevlerini sürekli olarak yerine getirmesine engel olacak bir durumda olmaması.

TALEP ŞEKLİ VE TARİHİ

Giriş sınavının yazılı ve sözlü olarak iki aşaması vardır. Sınav kayıtları 2 Nisan 2024 tarihinde başlayacak ve 14 Nisan 2024 saat 23:59'da sona erecek. Başvurular; e-Devlet Kapısı'nda Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ile Kariyer Kapısı'nda Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısının https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir. İlanda belirtilmiş olan şartları yaşımayan ve zamanında yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

YAZILI SINAV TARİHİ İLE YERİ

Giriş sınavının yazılı kısmı 11-12 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecektir. Giriş sınavının yazılı kısmına katılmaya hak kazanan adaylara okulun web sitesi “www.kgk.gov.tr” üzerinden bilgi verilecektir. Adaylar, yazılı sınavdan 10 gün önce Kariyer Kapısı'ndan sınav yeri ve adres bilgilerini görüntüleyebilecektir.

 Sınava girmeye hak kazandığı belirlenen adaylara Kariyer Portalı üzerinden “Kayıt Bilgileri” formu gönderilecektir. Kimlik tespiti için kimlik kartı, sürücü belgesi veya TC kimlik numaralı pasaport ile birlikte sınava bu çıktıyı da eklemeleri gerekiyor. Sınav yeri ve/veya tarihinde değişiklik olması durumunda durum Kurumun internet sitesinde duyurulacaktır.

Ayrıca bu durum Kariyer Kapısı platformunda da görüntülenebilmektedir.