Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Personel Alımı (KPSS A Memur) için Başvurular 12 Aralık'a Kadar Devam Edecek

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'na GİH sınıfında bulunan 8. derece Stajyer Hazine Kontrolörü kadrosuna personel alımı yapılacak. Başvurular 12 Aralık'a kadar internet üzerinden kabul edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Personel Alımı (KPSS A Memur) için Başvurular 12 Aralık'a Kadar Devam Edecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Personel Alımı (KPSS A Memur) için Başvurular 12 Aralık'a Kadar Devam Edecek

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'na GİH sınıfında bulunan 8. derece Stajyer Hazine Kontrolörü kadrosuna 15 personel alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmış, sınavla ilgili yapılan duyuruda, "T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'nda istihdam edilmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 8. derece “Stajyer Hazine Kontrolörü” kadrosuna en fazla 15 Stajyer Hazine Kontrolörünün alımı amacıyla Giriş Sınavı yapılacaktır." denilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı için başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra özel şartları da yerine getirmesi gerektiği belirtildi.

Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Mezunlarına İş İmkanı

Buna göre başvuru yapacak adayların ; Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olması, ÖSYM'nin 2018 ya da 2019'da gerçekleştirdiği KPSS'ye girmiş olması ve, ") Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-48 puan türünden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 300 kişi içerisinde yer alması (Son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilir)" şartını yerine getirmesi, 35 yaşını aşmamış olması gerekiyor.

KAMUYA PERSONEL ALIMLARIYLA İLGİLİ SON DAKİKA DUYURULARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

Şartların tamamı aşağıdaki gibi oldu: 

BAŞVURU SÜRECİ

Giriş sınavı başvuruları 12 Aralık mesai bitimine kadar https://hkkbasvuru.hmb.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru formunun doldurulması şekliyle gerçekleşecek. Bakanlık duyurusunda başvuru işlemlerine ilişkin, "Giriş Sınavı için başvurular, 27 Kasım 2019 tarihinden 12 Aralık 2019 günü mesai bitimine kadar (saat 18:00) https://hkkbasvuru.hmb.gov.tr adresi veya Bakanlık internet sayfasında belirtilen link üzerinden yapılacaktır. Sınav başvurusu fotoğrafın yüklenmesi ve Başvuru Formunun doldurulması suretiyle tamamlanacaktır. Elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir." uyarısına yer verilirken, sınavın 28-29 Aralık tarihlerinde Ankara'da uygulanacağı belirtildi.