Dışişleri Bakanlığı yeni memurlar alacak! 1989 yılından sonra doğanlara bakanlık kapıları açıldı

Dışişleri Bakanlığı'nın memur alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlgili işe alım ilanına göre, Dışişleri Bakanlığı profesyonel memur adaylarını sınavla işe alacak. Başvuru sahiplerinin belirtilmiş olan genel ve özel koşulları dikkatle incelemesi gerekiyor.

Dışişleri Bakanlığı yeni memurlar alacak! 1989 yılından sonra doğanlara bakanlık kapıları açıldı

Dışişleri Bakanlığı Memur Alım Şartları

(1) Sınava başvuru yapabilmek için;

a) 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48 inci maddesi genel şartları taşımak (Sınava kayıt yaptırmak için Türk vatandaşı olduğunuzu teyit eden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası gereklidir),

b) 1 Ocak 2024 tarihindne itibaren 35 yaşını doldurmamış olanlar (1 Ocak 1989 ve sonrasında doğanlar),

c) Yerli veya yabancı üniversitelerde alınan diplomanın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan eşdeğer niteliklere sahip olması;

– Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım fakülteleri, psikoloji fakülteleri en az dört yıllık lisans eğitiminin yanı sıra müfredattaki derslerden en az %80 puanla, diğer hukuk fakültesi veya fakültelerinden ya da,

– Sosyal bilimler alanı veya mühendislik fakültelerinden en az dört yıllık üniversite mezunu olmalı ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve ekonomi alanlarında lisansüstü eğitimini tamamlamış olmalıdır.

(2) Adaylar, kamu hizmeti sınavına girmek için aşağıdaki tabloda yer alan yabancı dil kategorilerinden birinde kayıt yaptırabilirler. Yabancı diller, 2021, 2022 ya da 2023 yıllarında yabancı dilde alınan asgari YDS/e-YDS puanları ile (2024'te son başvuru tarihi zamanına kadar alınacak olan YDS/e-YDS puanları değerlendirilecektir), atama yapılacak azami derece kadro sayılarıyle yazılı sınav dueumuna kabul edilecek olan aday sayılarının aşağıda yer alan tabloda aktarılmıştır. Puan eşdeğerliğinin ise ÖSYM'ce saptanan uluslararası alanda yabancı dil sınav biirmlerinden (CPE, CAE, TOEFL iBT, PTE Akademik, TestDaF, DSD II, TELC Deutsch, Goethe Institut Sınavı, DELF&DALF, CELI, DELE, TORFL) 2021, 2022, 2023 yılları ile 2024 yılı içerisinde son başvuru tarih zamanına kadar alınmış olan puanların, bahsekonudaki uluslararası yabancı dil sınavıyla ilgili sonuç belgesi alındığı sınav döneminden itibaren ÖSYM'nin belirlediği YDS’deki karşılıkları değerlendirilecektir.

(3) “TOEFL Home Edition”, “IELTS”, “PTE Academic Online”, YÖKDİL vb. “Uluslararası Yabancı Dil Sınavı Eşdeğer Belgeleri” ÖSYM'de yer almaz. Test sonuç belgeleri kabul edilmez.

(4) İngilizce, Fransızca ve Almanca dışında olan dil kategorilerinden birisinden sınava girmek isteyen ancak söz konusu dildeki YDS/e-YDS sonucunu veya ÖSYM tarafından belirlenen eşdeğer puana sahip bir yabancı dil sınavını elinde bulunduramayan adaylar, üniversitelerin yabancı dildeki fakültelerine başvurabilirler. Bu duyurunun II. bölümünde yer alan eşdeğer diplomanın YÖK tarafından onaylanması koşuluyla ilgili dilde en az dört yıl eğitim almış olunması gerekiyor. Bu maddenin (c) bendinin 1 inci fıkrasında sayılan fakültelerden üniversite düzeyinde mezun olmaları, bunu belgeleyebilmeleri halinde sınava başvurabilirler.

Bu adaylar, YDS/e-YDS kaydı olan ve benzer sınav puanlarına sahip olanların gerisinde yer almakta ve sıralamaları üniversite mezuniyet not ortalamalarına göre belirlenmektedir. Yazılı sınava kabul edilen adaylar, YDS/e-YDS veya eşdeğeri yabancı dil sonuçlarına göre veya üniversite diplomalarının ortalamasına göre her kategoride ayrı bir liste şeklinde belirlenecek ve kaydedilen sorunlar çerçevesinde öğrenilecek. Belirtilen şartlarda GNO ile kaydolmak, sınava girme hakkını garanti etmez.

Kontenjan Dağılımı

Dışişleri Bakanlığı memur alımı

Başvuru tarihi, şekli ve yeri

Dışişleri Bakanlığı'nda memur alım evrakları, 27 Aralık - 26 Ocak tarihleri ​​arasında e-Devlet üzerinden "Dışişleri Bakanlığı - Memur Alım Portalı" hizmeti veya "İşe Alım portalı" https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr web sitesi üzerinden elektronik ortamda işlenecek. Posta veya başka yollarla gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.