Başvuru formunu hazırlayın! Orman Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak!

Orman Genel Müdürlüğü'ne personel alımına ilişkin başvurular için son günlere girildi.

Başvuru formunu hazırlayın! Orman Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'ne, 2024 yılında sözleşmeli pilot alımının yapılacağı bildirilirken başvuruların 29 Temmuz'da başlatıldığı bilgisi verildi. KPSS şartı aranmaksızın gerçekleştirilecek bu alımda adayların özel şartların dışında genel şartları da taşıması gerekiyor.

Başvuru Koşulları ve Tarihi

Başvuruda bulunacak olan adayların, 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48. maddesi içeriğinde belirtilmiş olan genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir. Aynı zamanda başvuru sahiplerinin bütün şartları yerine getirmesi ve tüm belgeleri başvurunun son gününe kadar teslim etmesi önemlidir.

Özel Şartlar

- Onaylı bir kamu tesisi uçuş okulundan CPL(A)/ATPL(A) pilot lisansına veya pilot diplomasına sahip olunması,

- En az 1000 saatlik uçak kullanma tecrübesine sahip olunması,

- Hem Helikopter hem de Uçak olarak nitelendirilen pilotlar için, helikopter uçuş saatlerinin %25'i kredilendiriliyor. Bu çerçevede en az 250 uçuş saati gerekmektedir,

- Daha önce deniz uçağı uçurma tecrübesi tercih sebebidir,

- Geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak ve sağlık sertifikasında OML kısıtlaması bulunmamak,

- 50 yaşından gün almamış olunması,

- En az ICAO 4 seviyesi İngilizce bilgisi sahibi olmak.

Başvurular 29 Temmuz 2024 ile 9 Ağustos 2024 tarihlerinin arasında Orman Genel Müdürlüğü, Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yerinde ya da posta yoluyla yapılabilecek.

Başvuru için gereken belgeler

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı

Kayıt formu,

SHGM pilot lisans belgesi fotokopisi,

Diplomanın kopyası veya öğrenim programını tamamlama sertifikası,

Sabıka kaydı özeti (son üç aya ait),

Alınan eğitim kurslarına ilişkin sertifikaların kopyaları,

Yabancı dil yeterliliğine ilişkin geçerli belgeler,

SHGM sağlık belgesi fotokopisi,

Uçuş günlüğünün ve/veya uçuş günlüğünün ilk ve son 2 sayfasının kopyası.

Başarılı adayların teknik bilgi ve yeteneklerinin, ifade becerilerinin, genel yetenek ve kültürlerinin, davranış ve tepkilerinin değerlendirileceği sözlü sınava tabi tutulması gerekecek. Sözlü sınavdan en az 70/100 puan alanlar başarılı olarak sayılacaktır. Test sonuçları Orman Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde ilan edilecek.

Test sonuçlarına itirazlar ise sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde Havacılık Dairesi Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğüne yazılı olarak iletilebilir. İtirazlar 5 gün içerisinde değerlendirilecek ve sonuçlar yazılı olarak adaya bildirilecek.

Daha detaylı bilgi almak ve güncel açık pozisyonları takip etmek için Türkiye'nin en popüler kariyer haber sitelerinden KariyerBankasi.net'i ziyaret edebilir, mobil uygulamasını indirerek haberlere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.