Bakanlıktan beklenen iş fırsatı geldi! KPSS şartını sağlayan yüksek maaşla işe başlayacak

İş arayan adaylar internet üzerinden yayımlanan ilanları araştırmaya devam ediyor. Bakanlık personel alımları başladı! Tüm detaylar haberimizde.

Bakanlıktan beklenen iş fırsatı geldi! KPSS şartını sağlayan yüksek maaşla işe başlayacak

Bakanlık personel alım müjdesini paylaştı! Başvuru şartları belli oldu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKANLIK PERSONEL ALIMLARI

Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan son haberlere göre Bakanlık bünyesine 55 personel alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde yer alan şartları taşıması, 18 yaşını tamamlaması ve 28 yaşını doldurmaması, 2022 KPSS puanının en az 70 olması, erkek adayların askerlikle ilişiği olmaması, pozisyonların özel şartlarına uygun olunması, daha önce ihraç edilmemiş olması, tam zamanlı ve vardiyalı çalışma sistemine uygun olması, arşiv ve güvenlik soruşturmalarının olumlu olması şartlarını taşıması gerekiyor. 

dışişleri bakanlığı personel alım udyurusu

Adaylar yalnızca bir kadro için başvuru yapabilecek. Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosu için başvuru yapacak adayların ortaöğretim mezunu olması, Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu 10. maddesinde yer alan şartları taşıması, görevini sürekli yapmaya engel herhangi bir sağlık problemi olmaması, son başvuru tarihi itibariyle silahlı güvenlik kimlik kartı olması, vardiyalı çalışma sistemine uygun olması, erkek adayların en az 1.70, kadın adayların en az 1.60 cm boyunda olması şartlarını taşıması gerekiyor. Şoför kadrosu alımları için ortaöğretim mezunu olunması, en az D sınıfı sürücü belgesi olması, eski tip ehliyetlerde en az E sınıf sürücü belgesi olması, SRC2 belgesi olması, psikoteknik belgesi olması, görevini yapmaya engel herhangi bir sağlık problemi olmaması şartlarının taşınması gerekiyor. Bakanlık personel alımı içn başvurular resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılabiliyor.