Aile Bakanlığı KPSS'siz memur alımı! Başvurular e-Devlet'ten başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS şartsız personel alımı yapacağını duyurdu. Toplamda 25 memur alacak olan bakanlık, tüm şartları ve detayları da açıkladı. İşte bakanlığın personel alım ilanı...

Aile Bakanlığı KPSS'siz memur alımı! Başvurular e-Devlet'ten başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı branşlarda toplam 25 memur alımı yapacağını müjdeledi. Devlete sırtını yaslamak isteyenler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ilan yayımlarken, ilanın detayları büyük merak konusu oldu. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hangi alanda personel alımı yapacağını açıkladı? 

e-Devlet üzerinden başvurular açıldı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı branşlarda memur alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda başvuru detayları ve şartları da belli olurken, kaç personelin alımının yapılacağı da öğrenildi. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alım detayları… 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 25 memur alacak! 

Aile Bakanlığı, e-Devlet üzerinden 2024/1 Sayılı 2828 sayılı Öncelikli Talimat kapsamında alımı yapılacak olan adaylar farklı branşlarda istihdam edilecek. 25 memurun alımı yapılacak olan iş ilanına lise, ön lisans ve lisans mezunları başvuru yapabilecek. Başvurusu kabul edilen adaylar ise bahsi geçen pozisyonlarda istihdam edecek. 

aile bakanlığı personel ilanı

Aile Bakanlığı hangi pozisyonlarda memur alacak? 

Bakanlığın alımını yapacağı 25 personelin istihdam edeceği kadrolar şöyle belirlendi: 

  • Lise mezunu adaylar için: Toplam 8 kişilik kontenjan açıldı. Bunun için de toplam 6 teknisyen 2 memur alınacak. 
  • Ön lisans mezunu adaylar için: Toplam 8 kişilik kontenjan açıldı. Bunun için de 7 memur ve 1 tekniker pozisyonu bulunuyor. 
  • Lisans mezunu adaylar için: Toplam 9 kişilik kontenjan açıldı. Bunun için de 1 avukat, 1 diyetisyen, 1 fizyoterapist, 2 öğretmen ve 4 sosyolog pozisyonu yer alıyor. 

Aile Bakanlığı personel alım şartları neler? 

Aile Bakanlığı’na başvuru yapacak olan adayları sağlaması gereken şartlar şöyle belirlendi: 

  • TC vatandaşı olmak 
  • Görevini yapmaya engel sağlık problemi bulunmamak
  • Daha önce ceza mahkumiyeti olmamak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Pozisyonun gerektirdiği mezuniyet ve nitelik şartlarını saplamak 

Aile Bakanlığı’nın başlamış olduğu personel alım hareketliliği, 14 Mayıs 2024 tarihine kadar devam ediyor olacak. Başvurular ise bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.