30 yaşını aşmayanlara başvurular açıldı! Bu belgeye sahip olanlar Bakanlık'ta işe alınacak

Ticaret Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere toplamda 328 personel alımı yapacak. İşte personel alımlarına ilişkin ayrıntılar haberimizde...

30 yaşını aşmayanlara başvurular açıldı! Bu belgeye sahip olanlar Bakanlık'ta işe alınacak

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Kamu ilan sayfasında duyurulan alımlar, temizlik, şoför, temizlik-basit bakım onarım destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonları için gerçekleştirilecek. Başvuruların 12 Şubat 2024 tarihine kadar alınacağı belirtilirken, adayların belirli şartları sağlaması gerektiği vurgulandı.

PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELER?

başvuru

Genel şartlar arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddelerinde belirtilen şartları taşımak, kamu kurumlarında görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak, 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmamak, görevinden ayrılanların sözleşme fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmiş olması, sağlık sorunu veya çalışma engelinin bulunmaması gibi kriterler yer alıyor.

Özel şartlar arasında ise sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonu için KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olma, 30 yaşını geçmemiş olma, özel güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlama, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olma gibi kriterler bulunuyor.

Başvurular, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek. Başvuru sürecinde adayların dikkatli olması ve belirtilen şartlara uygun olarak işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Adaylar sadece bir sözleşmeli pozisyon için başvuruda bulunabilecek ve en fazla 10 il tercihinde bulunabileceklerdir.