Türkiye'de Sel Baskınları Tehlikesi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyarıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Türkiye genelinde sel baskınları ve sağanak yağışlar beklendiği belirtildi. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri risk altında. Tedbirli olunması gereken iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa da bulunuyor. Hava durumu raporunu inceleyerek güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Sağlığınızı ve güvenliğinizi ön planda tutun.

Türkiye'de Sel Baskınları Tehlikesi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyarıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok şehrinde sel baskınları olabileceği konusunda açıklama yaptı. Ülkemize 17 Haziran'dan itibaren sağanak yağışlar geleceği bildirildi. İşte İstanbul, İzmir ve Ankara dışında yağış beklenen şehirlerimiz...

yagis.jpg

Hava Durumu ve Beklenen Yağışlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son açıklamasında hava durumuyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Yapılan rapora göre, ülkenin genelinde bulutlu bir hava beklenirken bazı bölgelerde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görüleceği tahmin ediliyor.

Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Yozgat, Sivas ve Giresun çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne'nin güneyi, İstanbul Anadolu Yakası, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde de güçlü yağışlar etkili olacak. Öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve batısı, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Isparta ve Antalya'da da dikkatli olunması gereken kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

yagmur.jpg

Olumsuz Hava Koşullarına Karşı Tedbirli Olunmalı

Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmak büyük önem taşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa dahil olmak üzere 29 il için sarı kodlu uyarı yapmıştır. Bu illerde hava koşullarına dikkat etmek önemlidir.

yagmurrr.jpg

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Batı kesimlerde hafif bir sıcaklık düşüşü beklenirken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmemektedir. Rüzgarın genellikle güneyden hafif esmesi, yağış anlarında ise kısa süreli olarak orta kuvvette ve kuvvetli olarak etkili olabileceği tahmin edilmektedir.

Mevcut hava koşullarında herkesin güvende kalması ve gerekli tedbirleri alması önemlidir. Meteorolojik uyarıları dikkate alarak seyahat ve diğer planlarınızı düzenlemenizde fayda vardır.