Son Dakika: 5 İlde Gece Yarısına Kadar Yasak Başladı!

Son Dakika Haberi: 5 İlde Gece Yarısına Kadar Yasak Başladı! Sıcak hava nedeniyle Çatalca, Kandıra, Karasu, Kocaali ve Kaynarca'da yasaklandı. İşte detaylar!

Son Dakika: 5 İlde Gece Yarısına Kadar Yasak Başladı!

İstanbul ve 4 İlde Denize Giriş Yasaklandı

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul, yanı sıra Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçeleri kötü hava koşulları nedeniyle denize girişe kapatıldı. Ayrıca Düzce'nin Akçakoca ilçesinde de hava muhalefeti sebebiyle vatandaşların 1 gün boyunca denize girmesi yasaklandı.

Çatalca Belediyesi Rüzgar Şiddetinin Artışını Duyurdu

Çatalca Belediyesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli vatandaşlarımız, ilçemizde rüzgâr şiddetinin 6 ila 8 derecelere ulaşması, dalga yüksekliğinin 2,5 metre ve üzeri olması beklenmektedir. Bu sebepten dolayı Çatalca ilçemizin tüm sahillerinde, 27.07.2023 Perşembe 28.07.2023 Cuma günü denize girmek yasaklanmıştır."

plaj.webp

Kandıra İlçesinde Yasak Başladı

Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı bulunan Kandıra ilçesinde Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, "27.07.2023 günü Kandıra ilçesinde bulunan tüm plajlarda denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemeleri önemle rica olunur" denildi.

Sakarya'nın İlçelerinde de Yasak Var

Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde de kaymakamlıklar tarafından denize girmek yasaklandı. 3 ilçenin kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, "27.07.2023 günü Karasu, Kocaali ve Kaynarca’daki tüm plajlarda denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemeleri önemle rica olunur" ifadeleri yer aldı.

Denize Girmek 1 Gün Süreyle Yasaklandı

Düzce'nin Karadeniz'e kıyısı olan ilçesi Akçakoca'da ise denize girmek 1 gün süreyle yasaklandı. Denizde rüzgar ile oluşan dalgalar ve sahillerdeki rip akıntısı tehlikesi nedeniyle denize girmek 1 gün süreyle yasaklandı. Sabah saatlerinden itibaren sahile gelen az sayıda vatandaş da sahilde görevli cankurtaranlar tarafından denize girmemeleri konusunda uyarıldı.