Resmi gazetede yayınlandı! Bedelli askerlikte yeni dönem başlıyor! işte detaylar!

Resmi gazetede yayınlandı! Bedelli askerlikte yeni dönem başlıyor! işte detaylar!

Resmi gazetede yayınlandı! Bedelli askerlikte yeni dönem başlıyor! işte detaylar!

Bedelli Askerlik konusunda yeni bir dönem resmen başlamış bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından Askeralma Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Bedelli askerlikle ilgili önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Bu düzenlemeye göre bedelli hakkından vazgeçenler, artık yeniden başvuru yapamayacaklar. Milli Savunma Bakanlığı, Askeralma Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikler ile "Bedelli askerlik hakkını kazanan ancak daha sonra vazgeçen bireylerin tekrar başvuru yapmalarına izin verilmeyeceği"ni belirtti.

Bu durum, bedelli askerlikte yeni bir dönemin başladığını gösteriyor.

TRT Haber'e göre, Askeralma Yönetmeliği'nde yapılan bu değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle artık, temel askerlik eğitimini tamamlamadan Türk vatandaşlığından çıkan veya çıkarılan bireylere, tekrar Türk vatandaşlığı kazandıklarında bedelli askerlik hakkı verilmeyecek.

askerlik.jpg

Vazgeçenler İkinci Şansa Sahip Olacak

Bedelli askerliğe başvuran fakat kura sonucunda seçilmeyenler, ödemeyi yapmayanlar ve kura/sınıflandırma öncesinde vazgeçenler, artık bedelli askerliğe yeniden başvurabilecekler.

Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya durumunda olanlar sadece askerlik şubelerinden bedelli başvurusu yapabilecekler. Diğer bireyler, başvurularını askerlik şubelerinin yanı sıra e-Devlet üzerinden de gerçekleştirebilecekler. Bu sayede başvuru süreci daha da kolaylaştırılmış olacak.