Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul depreminin etkisini hissedecek illeri duyurdu"

Marmara Denizi'nde meydana gelen ve Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli gibi illerde hissedilen son depremle ilgili olarak ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan, depremin etkileyeceği bölgeleri belirtirken, İstanbul'un olası depreminden etkilenecek illeri de detaylı bir şekilde açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul depreminin etkisini hissedecek illeri duyurdu"

Dün Marmara Denizi'nde, Yalova açıklarında gerçekleşen 3,3 büyüklüğündeki deprem, saat 18.29'da meydana geldi. Depremin 7,7 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi. Bu deprem, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve çevre illerde hissedildi. Depremin büyüklüğü ve etkilediği bölgeler, bölge halkını endişelendirmişti.

Prof. Dr. Ercan'ın Açıklamaları ve İstanbul Depremi Uyarısı

Depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından önemli değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ercan, 6 Ağustos 2023 tarihinde Yalova yakınlarında meydana gelen M3,6 büyüklüğündeki depremin, 1999 deprem kırığı üzerindeki önemsiz bir gerginlik boşalması olduğunu belirtti. Kuzey Marmara'da beklenen büyük deprem için bu depremin bir uyarı niteliği taşımadığını vurguladı. Ayrıca, Marmara Denizi'nin M7'den büyük bir deprem üretme potansiyeline sahip olmadığını da ekledi.

deprem-ahmet-ercan.jpg

İstanbul Depremi ve Etkileyeceği Bölgeler

Prof. Dr. Ercan, olası İstanbul depreminin etkileyeceği bölgeleri detaylı bir şekilde açıkladı. Kuzey Marmara bölgesinde yaşanması muhtemel bir depremin etkileri şunlar olacak: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu ve Trakya'nın Marmara kıyıları. Bu bölgeler, olası depremde etki alanı içinde yer alacak ve depremin etkilerini en fazla hissedecek bölgeler olarak öne çıkıyor.