ÖSYM'den duyuru yapıldı! O sınava girecekler dikkat: Başvurular az önce başlatıldı

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen 2023-ALES/2 sınavının başvuruları başladı. Adaylar, bugünden itibaren 10 Temmuz tarihine kadar sınava başvurabilecekler. Ayrıntılar haberimizde...

ÖSYM'den duyuru yapıldı! O sınava girecekler dikkat: Başvurular az önce başlatıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 20 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan 2023-ALES/2 (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) için başvurular başladı.

BAŞVURULAR BAŞLADI: SON GÜN 10 TEMMUZ

SINAV

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, adaylar bugünden itibaren 10 Temmuz tarihine kadar sınava başvurabilirler.

Sınava başvurmak için ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasını kullanabilirsiniz.

Sınavla ilgili kılavuza ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu kılavuzda sınavla ilgili tüm detaylar, başvuru süreci ve gereken belgeler hakkında bilgiler yer almaktadır.

2023-ALES/2 sınavı, yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için önemli bir adımdır. Sınav sonuçları, adayların akademik kariyerlerinde etkili olabilir.

Başvuruların zamanında ve eksiksiz olarak tamamlanması önemlidir. Adayların sınavla ilgili duyuruları takip etmeleri ve gereken belgeleri hazırlamaları önerilir.