MTV zammı göz korkutmuştu! O kişiler ek motorlu taşıt vergisinden muaf tutulacak!

Ek motorlu taşıtlar vergisi için sıcak gelişmeler yaşandı. Yalnızca bu yıl, tüm araç sahipleri ek bir Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödeyecek. İşte detaylar…

MTV zammı göz korkutmuştu! O kişiler ek motorlu taşıt vergisinden muaf tutulacak!

2023 yılı sonuna kadar, yeni tescil edilen ve mevcut araçlar için MTV vergisi ikiye katlandı. Detaylar haberimizde...

banka

EK MOTORLU TAŞI VERGİSİNDEN MUAF OLABİLECEK OLANLAR! AÇIKLAMA YAPILDI!

Memurlara yapılacak ek zammın görüşülüp karara bağlandığı son toplantıda, bu zam ile ek taşıt vergisi de görüşüldü. Açıklamada ayrıca bu kişilerin ek yol vergisinden muaf tutulacağı haberi de yayınlandı.

Son toplantıda memur maaşları görüşüldü ve netlik kazandı. Bu toplantıda tartışılan ve karara bağlanan bir diğer konu da ek yol vergisinden kimlerin muaf tutulacağıydı. Bu toplantıda kimlerin motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutulacağı, kimlerin bu vergiden muaf tutulacağı kararlaştırıldı. Kararın ardından AK Parti Milletvekili Nilgün Ök kamuoyuna duyurdu. İşte konuyla ilgili bazı detaylar...

EK MOTORLU TAŞIT VERGİSİNDEN MUAFİYET

AK Parti Milletvekili Nilgün Ök, görüşmenin ardından alınan kararı açıkladı. Kararın kabulü, hangi vatandaşların ek araba vergisinden muaf tutulabileceğini açıkladı. AK Parti Milletvekili Nilgün Ök, depremzedelerin ek taşıt vergisinden muaf tutulacağını söyledi.

Depremden etkilenen ve hayatını yeniden kurmaya çalışan vatandaşların kesin karar dışında tutulacağı açıklandı. Bu karara göre araç sahipleri ek vergi ödeyecek. Toplantının ardından depremzedelere bu ek verginin uygulanmadığı ve mağdurların bu vergiyi ödemediği açıklandı.

NİLGÜN ÖK AÇIKLAMALARI

AK Parti Milletvekili Nilgün Ök yaptığı açıklamada şunları söyledi: Şöyle, yeni getirdiğimiz yani bu getirdiğimiz MTV`den biliyorsunuz deprem bölgesindeki tüm araçların MTV'lerini silmiştik biz daha önceki getirdiğimiz düzenlemeyle. Yine o sildiğimiz tüm MTV'ler yeni bu ek MTV'den muaf tutulacak. Aynı zamanda deprem bölgesinde o tarihte, deprem tarihinde olan tüm illerdeki araçlar bu yeni ek MTV'den muaf olacak dedi. Bununla birlikte; Aynı zamanda kendi deprem bölgesinde yaşamadığını ve deprem bölgesinde ağır hasarlı bir evi olduğunu varsayalım. Bu vatandaşlar ayrıca MTV izlemekten muaftır. Ya da deprem bölgesinde yaşamıyorsunuz diyelim. Ancak deprem bölgesinde birinci derece bir yakınlarını kaybetmişler. Bundan muafsınız. Bu açıdan baktığınızda anneler, babalar ve çocuklar birinci sınıfa yakındır” dedi.