Meteoroloji Uyardı: Şemsiyenizi Hazırlayın Kuvvetli Sağanak Yağışlarla Dolu Bir Hafta!

Bol bulutlu gökyüzü, kuvvetli sağanaklar ve gök gürültülü sağanaklarla dolu bir hafta bizi bekliyor. Yağışlara karşı tedbirli olmalı, sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalıyız. Hava sıcaklıkları ise bölgesel olarak değişiklik gösterecek. Şemsiyenizi yanınıza alarak yağmurdan korunun.

Meteoroloji Uyardı: Şemsiyenizi Hazırlayın Kuvvetli Sağanak Yağışlarla Dolu Bir Hafta!

Ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı bölgeleri ile Afyonkarahisar, Kütahya çevreleri ve Diyarbakır'ın kuzey ve batı bölgelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Karadeniz (Sinop hariç), Sakarya, Çankırı, Ardahan, Kars çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında ise çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

yagmur.jpg

Hava Sıcaklığı Değişimi

İç Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinde hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında ise kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz (Sinop hariç), Çankırı, Ardahan, Kars çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında ise çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

yagis.jpg

Bölgesel Hava Durumu

Marmara Bölgesi

Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Sakarya çevrelerinde ise yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

  • Bursa: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 25°C.
  • Edirne: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 30°C.
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 26°C.
  • Kocaeli: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 24°C.

Ege Bölgesi

Ege bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklı ve yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

  • Afyonkarahisar: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 23°C.
  • Denizli: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 29°C.
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 30°C.
  • Manisa: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 31°C.

yagmurrr.jpg

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz'de aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 31°C.
  • Antalya: Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 32°C.
  • Hatay: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 28°C.
  • Kahramanmaraş: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 32°C.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Konya çevreleri ve Karaman'ın batısı dışında sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 23°C.
  • Eskişehir: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 24°C.
  • Konya: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 27°C.
  • Yozgat: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 21°C.

Batı Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. (Sinop hariç) bölge genelinde kuvvetli yağışlar, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında ise yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

  • Bolu: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 19°C.
  • Düzce: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 23°C.
  • Kastamonu: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 21°C.
  • Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 21°C.

yagmurrrr.jpg

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde aralıklı ve yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Trabzon'un iç ve doğu kesimleri, Artvin ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

  • Rize: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 24°C.
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı ve yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İç kesimlerde ve gece saatlerinden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 24°C.
  • Tokat: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 25°C.
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli yağışlar, doğu kesimlerde ise yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 24°C.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu bölgesinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzey ve batı kesimleri ile Van çevrelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Kars, Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey ilçelerde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 20°C.
  • Iğdır: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 31°C.
  • Kars: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık aralığı: °C, 21°C.

Bu hava durumu tahminleri doğrultusunda, vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.