Merdan Yanardağ'a Gece Yarısı Şok! Soruşturma da Açıldı! İşte Nedeni..

Terörist Başının Katili Öven Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın Skandal Sözlerinin Ardından RTÜK İnceleme Başlattı

Merdan Yanardağ'a Gece Yarısı Şok! Soruşturma da Açıldı! İşte Nedeni..

RTÜK, Terörist Başını Öven Merdan Yanardağ'ın Skandal Sözlerini İncelemeye Alıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Terörist başının katili olan Merdan Yanardağ adlı kişinin açıklamaları sebebiyle Tele 1 kanalı hakkında gerekli incelemenin başlatıldığını bildirmek isterim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." şeklinde konuştu.

merdan-yanardag.jpeg

Skandal Sözleri İçin Merdan Yanardağ Hakkında Soruşturma Başlatılıyor

Merdan Yanardağ'ın skandal sözleri nedeniyle soruşturma başlatılacağı öğrenildi. Yanardağ'ın, terörist başını övücü ifadeleriyle tepki çekmesi üzerine hukuki süreç işletilecek.

Yayın etiğine aykırı olan bu söylemler, toplumda infial yaratmış ve tepkilerin odağı haline gelmiştir. RTÜK'ün incelemesinin yanı sıra hukuki merciler de bu durumu yakından takip etmektedir.

Merdan Yanardağ'ın sözlerinin yasal çerçeveye uygun olup olmadığı, özgür ifade hakkıyla sınırları aşmayacak şekilde değerlendirilecektir. Ancak terör örgütü liderini öven açıklamaların toplumda kutuplaşma ve güvenlik riski yarattığı açıktır.

Merdan Yanardağ Kimdir?

Merdan Yanardağ, Türk gazeteci, yazar ve TV programcısıdır. Divriği, Sivas doğumlu olan Yanardağ, 1959 yılında dünyaya gelmiştir. Nüfus cüzdanında doğum tarihi olarak 24 Şubat 1961 belirtilmiştir. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini başarıyla İstanbul'da tamamlamıştır. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (Marmara Üniversitesi) Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Ayrıca Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" alanında yüksek lisans yapmıştır. Ardından (İstanbul) Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde sosyoloji doktorasını tamamlamıştır.

Öğrencilik yılları, Türkiye'nin yoğun siyasi ve toplumsal hareketlilik ve çatışmalar yaşadığı 1970'li yıllara denk gelmiştir. Bu dönemde aktif bir şekilde siyasi mücadele içerisinde yer almıştır. Gençlik örgütlerinde yöneticilik yapmış ve dönemin gençlik liderleri arasında yer almıştır. Üniversitenin son sınıfında iken 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında tutuklanmıştır.