Kurban Hisse Almak İçin Gidenler İçin Şoka Uğradı: Tonlarca Et Yok Edildi!

Bursa'da yaşanan şok edici olayda, kurbanlık hisselerini alan 1700 kişi, teslim edilen bozuk ve eski etleri fark etti. İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, etlerin imhasını gerçekleştirdi. Vatandaşlar, dolandırıldıklarını iddia etti. Firma ise konuyu yargıya taşıdı.

Kurban Hisse Almak İçin Gidenler İçin Şoka Uğradı: Tonlarca Et Yok Edildi!

Bursa'da kurbanlık et almak için bir et restoranından hisse satın alan 1700 kişi büyük bir şok yaşadı. Teslim edilen etlerin aylar önce kesildiği ve bozuk olduğu iddiasıyla karşılaşan vatandaşlar, hisse aldıkları etlerin sosis gibi sunulduğunu öne sürdü.

Bursa'da Bir Et Restoranı Kurbanlık Hisse Alımlarıyla Şok Yarattı

Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir et restoranı, Kurban Bayramı için 1700 kişiye büyükbaş kurbanlık hissesi satarak vekalet aldı.

Vatandaşlar, teslim almak üzere verdikleri siparişleri koli halinde aldıklarında etlerin bozuk ve aylar öncesinde kesildiğini iddia etti.

kurban-hisselerini-almaya-gidenler-soku-yasadi-tonlarca-et-imha-edildi-yqxm.webp

Vatandaşlar Şikayetlerini İletmek İçin Karakola Başvurdu

Olayın duyulması üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etti ve vatandaşları sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti. Bazı vatandaşlar, iş yeri sahibinin kendilerine bıçak çektiğini ve ödeme yapmayacağını iddia etti.

Durumu karakola taşıyan yüzlerce vatandaş, satıcıdan şikayetçi oldu. İl Tarım Müdürlüğü ekipleri de şikayet üzerine harekete geçti ve etlerin etiketsiz olması nedeniyle alınan numuneleri imha etti. Toplamda 4,5 ton et imha edildi.

"BİZİ RESMEN DOLANDIRDILAR"

Vatandaşlar, "Bize 22 kilo et geleceği söylenerek 7 bin 100 liraya kurbanlık hissesi sattılar. Buraya hissemizi almaya geldik fakat gördüğünüz gibi durum hiç de umduğumuz gibi değil. Bu etler sağlıklı değil, içerisine kıymaları salam gibi sararak dondurulmuş bir şekilde verdiler. Hayvanların ne zaman kesildiği bile belirsiz. Bizi resmen dolandırdılar." şeklinde konuştu.

Firma yetkilileri ise büyükbaş hayvanları parçalara ayırarak, etleri kıyma halinde kolilerle teslim ettiklerini ve konunun yargıya intikal ettiğini ifade etti.