KPSS A grubu ve öğretmenlik sınavı sonuçlarının duyuruldu

Türkiye genelinde binlerce adayın merakla beklediği 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları nihayet açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, 23 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın sonuçları artık adayların erişimine açıldı.

KPSS A grubu ve öğretmenlik sınavı sonuçlarının duyuruldu

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, sınav sonuçlarının yanı sıra bazı önemli değişikliklerin olduğu da belirtildi. 9 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan sınavdaki İktisat Testi Temel Soru Kitapçığı'nda, 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan sınavdaki Beden Eğitimi Testi Temel Soru Kitapçığı'nda ve Biyoloji Testi Temel Soru Kitapçığı'nda yer alan bazı soruların cevaplarının değiştirildiği duyuruldu. Ayrıca, Türk Dili ve Edebiyatı Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 7 numaralı sorunun iptal edildiği ifade edildi.

Sınav Katılımı ve Soru Sayısı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma göre, toplamda 7 oturumda yaklaşık olarak 2 milyon katılım sağlandı. Bu katılımın içinde 1019 engelli aday da uygun koşullar sağlanarak sınava katıldı. Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda 120, Eğitim Bilimleri oturumunda 80, Alan Bilgisi oturumlarında 360, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testleri'nde ise toplam 1350 soru olmak üzere 2023 KPSS'de 1910 soru kullanıldı.

Sonuçların Değerlendirilmesi

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde uygulanan KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının madde analizleri incelendi, cevap anahtarları kontrol edildi ve yapılan itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. Bu süreç sonucunda belirtilen tarihlerdeki sınavlarda bazı soruların cevapları değiştirildi ve bir soru iptal edildi.

ÖSYM'den gelen açıklamaya göre, 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları 25 Ağustos 2023 tarihinden itibaren saat 10.00'dan sonra ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle görüntülenebilir.