Kavurucu Çöl Sıcakları Türkiye'yi Sallıyor

Çöl sıcakları Türkiye'yi etkisi altına alıyor! Yüksek sıcaklıklar rekor kırıyor. Sağlığınızı koruyun, su tüketin, gölgede kalın.

Kavurucu Çöl Sıcakları Türkiye'yi Sallıyor

Türkiye'nin her yıl ağustos ayının ilk günlerinde deneyimlediği ve "çöl sıcakları," "cehennem sıcakları," ve "Afrika sıcakları" gibi terimlerle anılan eyyam-ı bahur, tekrar geri döndü. Güney ve batı bölgelerini etkisi altına alan bu sıcak dalgalar, yaz mevsiminin en yüksek sıcaklıklarını beraberinde getiriyor. Pek çok kentte sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak.

Sıcaklık Rekorları Kırılmaya Devam Ediyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, iç bölgelerde 4 ila 8 derece, Ege ve Akdeniz kıyılarında ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise 2 ila 4 derece daha yüksek olacak. Sıcak hava dalgası, hafta boyunca yurt genelinde etkisini sürdürecek.

sicak.jpg

Sıcaklık Tahminleri Kentlere Göre Değişiyor

Ankara'da bu hafta hava açık ve güneşli olacak. Sıcaklık 34-35 derece civarında seyredecek, hafta sonunda ise 39 dereceye kadar çıkması tahmin ediliyor. İzmir'de sıcaklık 36-37 dereceye, İstanbul'da ise 34 derece civarına ulaşacak.

Sağlığınız İçin Tedbirli Olun

Vatandaşları korumak amacıyla Ankara Valiliği de sıcak hava uyarısı yaptı. Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar, 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.