EYT'lilere kabus gibi haber! Artık resmen kaldırıldı

EYT ile emekli olan vatandaşların yarısından fazlası emekli maaşlarının yetersiz olması nedeniyle çalışmaya devam ediyor. Ancak işveren ikramiye desteği dün sona erdi. Bu açıklamanın ardından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Detaylar burada..

EYT'lilere kabus gibi haber! Artık resmen kaldırıldı

AK Parti'nin Grup Başkanı Abdullah Güler, geçtiğimiz gün eni vergi yasasını açıkladı. Güler, yaptığı açıklamada, EYT'nin emekli olup çalışmaya devam eden yüzbinlerce kişiyle ilgili yeni alınan kararları anlattı. Güler bu kapsamda şunları söyledi:

“Sigorta kollarının prim oranlarını yüzde 2,25 artıracağız. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı sayılan ve ilk kez yaşlılık aylığı alan işverenlere Maliye Bakanlığı tarafından verilen 5 puanlık destek ikramiyesinin ödenmesine son veriyoruz"

“EYT ÇALIŞANLARI İŞİNİ KAYBEDECEK”

EYT'lilere kabus gibi haber! Artık resmen kaldırıldı

Gazeteci Turhan Bozkurt alınan kararla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bozkurt, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, EYT Kanununa tabi işyerlerinde çalışmaya devam eden emekli vatandaşların işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Bozkurt, "EYT Kanunu ile emekli olup aynı işyerinde çalışmaya devam eden vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ikramiyeleri Hazine tarafından ödeniyordu. Yüzde 5'lik sübvansiyon kaldırıldı. EYT çalışanlarının çoğunluğunun işini kaybetmesi muhtemel” diye konuştu.

1 milyon 925 bin kişi SSK'dan, 183 bin kişi 4b Bağ-Kur'dan, 86 bin kişi ise 4c Emekli Sandığı'ndan emekli maaşı alıyor. Toplam emekli sayısı ise 2 milyon 193 bin 791. Bu yılın ocak-mart döneminde yaşlılık maaşı alan kişi sayısı 162 bin 79 kişi oldu.

Böylelikle yeni emekli maaşı alan kişi sayısındaki artış hızı geçen yıla göre yavaşladı. Özellikle emekli maaş miktarlarının düşük olması, memurların hem geçtiğimiz yıl hem de bu yıl emekliliğe pek istekli olmadıklarını gösteriyor.